Läser om dyra ersättningskostnader vid utflytt

Igår damp "Hem & Hyra" ned i brevinkastet. I den stod 5-6 sidor att läsa om de höga räkningar allt fler får då de lämnar hyreslägenheter. Bland annat kunde jag läsa att blir det märken runt skruvhål får man bekosta omtapetsering. Här blir det märken i väggen om en bok står lutad mot den i över en vecka, eftersom förre förvaltaren endast bekostade den allra billigaste färgen då deras klåpare målade om. Klåparen har även spillt färg i flera rum, så det är vita linjer i vardagsrummet och kladd i köket. Färgen är billig och liksom tjock, så allt fastnar.
Nu fick vi dock en vink om, i sagda tidning, att vi kanske får betala notan för det. För inte anmälde vi klåparens spill och kludd. Det borde vi gjort uppenbarligen. Kanske kan vi kalla en granne som vittne?
Omtapetsering av rum beräknar tidningens expert till 6000:-/rum, så vill det sig illa blir det väl 40.000:- som de tänker försöka tvinga oss att hosta upp.
Det är dock i alla fall 5 år sedan detta gjordes, så något avdrag måste ju göras. Men inte tänker vi bara ta emot inte, vi tänker driva en sådan sak.
Men vi får nog göra det, för nu för tiden är det här tydligen praxis hos uthyrarna - de som flyttar får betala för det mesta: även tidigare hyresgästers fondväggar, om de OK:at dem vid inflyttning.
Det är en snål värld vi lever i. Pooooff till omgörningar i nya hemmet, i sådana fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0