Mätt och klurat...

Igår satt vi med den riktiga ritningen och mätte, räknade och klurade. Vi funderade över allehanda eventuella och möjliga lösningar för Johannes sovande. Vi ska flytta in och känna efter och under tiden ha pojken i vårt sovrum. OM vi iordningställer den där klädkammaren till pyttelitet sov-kryp-in så blir det pluttens säng och knappa 20 cm vid sidan av den, att gå på.
I en av mina Family Living finns råd för den som ska göra om klädkammare till sovvrå och de råden har jag tagit till mig. Utifallatt, så gör vi som så här:
hakar av dörren (den som sover i klädkammare vill inte att någon stänger...), lägger en matta som täcker hela golvet (för mys och värme) ser till att ha både läslampa, taklampa och minst en belysning till (förslagsvis ljusslinga runt dörren eller i ena hörnet). I taket, som i vårt fall har stora rör i sig, hänger vi en drake och en stor groda. Kanske något mer, annat roligt som gör det kul/mysigt.

Vad som talar mot att göra ett sådant barnsovrum är naturligtvis storleken och bristen på solljus. Det som talar för är onekligen att små barn aldrig leker i sina rum: vem har sett en treåring - eller fyraåring - sitta ensam i ett rum och leka för sig själv medan föräldrarna är i köket, TV-rummet, tvättstugan eller annat? Ingen, det vågar jag lova! För, talar också det faktum att om några år lär ett ett eller två tonårsrum stå tommar och lediga.

Jag har kollat efter billiga och söta grejer:


Mattan kostar blygsamma 249:- och täcker nog väldigt väl det lilla rummet. Bra färg.


En sådan här har han redan och älskar! Kanske kan man sätta in en till för lite lägerkänsla?


Möjlig taklampa. SÖT! Vet dock ej om det funkar att ha en hängande taklampa där.


Om där finns hyllor högt satta, som det ju ofta gör, kan man tänka sig sådana här under dem.

Sängen har han redan och den gillar både han och vi som ligger och läser sagor i den :-)


Den här har han också redan och den ska så klart få pryda sängen. Sötare mjukdjur finnes ej på denna jord!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0