Späckad lördag

Idag är det lördag. Den sista lördag som spenderas i det här hemmet, och alla fattar ju hur ofattbart det hela ter sig.
Det händer sig inte igen att vi har en lördagskväll i Mölndal centrum och tar en sväng ner i samma hus' bottenplan för lite godis och en läsk.  Ingen mer påföljande söndag då vi ropar:
-Ssschhh, det ligger en bebis under oss och sover, vi ska inte väcka den.

Jag kommer på mig med att betrakta den öppna spisen extra noga, nästan memorerande, eftersom vi inte kommer att ha fler lördagar med kaffe och kanelbullar framför den och den vara fylld av dinosaurier, lego och klossar. Spiselkransen hyser nästan alltid filmkonvolut och just denna lördag hänger ett träningsband, en galge och en silversked på vredet.
Framför samma spis mellangrå marmor, likadan som i fönsterbrädena. Inuti den sotigt gult tegel. I vardagsrummet, sovrummet och hallen består golvet av blanknött parkettgolv, resten av hemmets golv är plastmattor av olika
 slag: troligt 90-tal i entrén, troligt 80-tal i köket, 2000-tal i Antons rum och kanske 50-tal i serveringsgången och jungfrukammaren.
De franska dörrarna är vackra, det är underbart högt i tak, badrummet är litet som en mindre hiss, köket ovanligt utformat och inte tänkt att hysa ätande annat än just jungfrun.
Innergården blev inte den japanska trädgård de lovat men väl en avskild plats på vilken jag tillbringade mycket tid som höggravid läsande och även före och efter det, som både solande och fikande. Och grillande!

Jag tittar ut genom vardagsrumsfönstret och ser ett tegeltäckt tak. Ingen insyn, heller ingen utsikt. På lördag kväll om en vecka, om jag kommer åt att rapportera då, blir det en helt annan utsikt!

Hur många dagar kvar till tillträde:
- 2 dagar!
Hur många dagar kvar till flyttlass?
- 6 dagar
Hur många dagar kvar till inskolning på förskola?
- -4
;-)
Life moves on.

Späckad lördag ja, höll nästan på att glömma:
Först sortering nere i källare följt av soptippsbesök. Sedan sväng till mitt bibliotek för att hämta kvarglömda leksaker och för att lämna tillbaka det absolut mesta lillesonen har hemma (mycket!). Sedan tillbaka hem och packa och maken ska arbeta den här helgen, som kompensation för den tid han tog för inskolning under veckan som gick....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0