Lovprisar underbara jogging-Floda!

Det är underbart, rätt och väldigt slätt, att jogga tidigt om morgonen i denna ljuva trakt! Det är lugnt och det är stilla. Jag möter enstaka joggare under min och hundens tur, jag ser stjärnor på den mörka himlen och jag njuter av alltihop.

Det bästa jag lockats att göra på mycket länge - särskilt i motionsväg :-)

Höst


Nytvättade garagedörrar :-)


Floda - på väg till Nääs!


Njutbara Nääs.


Vilken kall, vacker dag att ösa på med sin lilla båt :-)


Skönhet finns det gott om och det skänks ut här!

En stark nyponros stoltserade ännu.


Inne i caféet/galleriet/konstbutiken.


Färger även på bordet.


Säsongen för stearinljus är kommen. Underbart.
Man blir köpsugen.
Ljusstakens fot gillar jag skarpt.


Det var en sanslöst vacker lördag.


HÖGA träd måste vara kännemärket i de här trakterna.


Makalös allé.


Pojke i bil som sakta susar förbi...!


Ser ut som England.

Höst.


Välkomnande grinden.
Färger i Floda centrum.Gult är vackert ;-)


Mys i Floda centrum.


Jag går här så ofta (varje dag) men missar aldrig skönheten omkring mig.
Tack och lov.

Säveån hade kick denna dag.
Vi gör oss redo för vintern.

Städdag

Ytterligare en städdag har passerat, vår tredje sedan vi flyttade hit. Vädret var som om det vore beställt med sol och lagom vind! Det var garagedörrar som skulle tvättas, häckar klippas och gångbanor sopas och som vanligt höll jag till bland garagen och slet med det arbetet :-) Nackvärk som ett brev i inboxen förstås men trevligt!

Att vara first lady i föreningen kostar ju förstås på eftersom man både får hugga i, peka ut var ordföranden senast sågs, svara på diverse frågor man inte har en susning om och grilla korv, diska och städa... ;-)  :-D
Tur att jag gör det så gärna!

Önskar alla en skön helg! Vi har just svept in utemöblerna i presenning, planterat tre små växter till i lodräta rabatten och burit ned korgen med små dekorationspumpor till entrén istället för att ha den i trädgården. Resten av lördagen innebär städ och mys, med god mat och vin och fika.
Men visst är det gött att leva?!/ALB

Dagarna går

Som vanligt far tiden fram så fort att jag inte hinner med, än mindre hinner jag uppdatera här.
Efter en osedvanligt trevlig lördag förra helgen, då vi var hembjudna på fika hos en av J's två bästisar och blev kvar till framemot midnatt på fika, middag och många flaskor vin blev jag inspirerad av värdinnan/nya väninnan!
Jag har nu satt igång med den oslagbart bästa träningsformen för mig: alltjämt jogging men inte på udda helgtillfällen eller enstaka kväll: nej, före jag äter frukost och åker till jobbet.
Det passar mig och Funkie som hand i hanske.
Vardagsjoggingen har hittills varit 20-minutare och helgens jogging ligger kvar på 30-minutare. Som det känns nu dock kommer nog vardagsjoggingen få utökas till samma sträcka dock, eftersom jogging så dags för mig är perfekt - jag orkar väsentligt mycket mer på morgonen.
Lycka!
Badrummet här uppe:
Här kan ni, kära vänner, se att det inte "bara är jag" som ser de missar som finnes. Huva! Jag ska finlira. En annan dag ;-)
Ha't!

... det rosa överdraget åkte av igår kväll

Det fick stanna någon månad - sedan åkte det! Det var inte så att vi vantrivdes, det gjorde vi inte men vi var inte heller passionerade och överentusiastiska och det måste vi få vara för att må bra ;-)
Jag har alltid älskat vita tygsoffor medan maken ibland har trott att annan kulör kunde vara bättre. Nu insåg även maken att "white it is". Det var ju bra :-)

Nu är soffan vit men vi hade glömt att fotpallens cover gick sönder när vi tog bort det, så fotpallen är fortfarande rosa :-o Undrans om det går att bleka vitt? Tror ni det går att bleka hela rosa setet vitt? Eller testa att färga svart?

:-)

En bra helg börjar runda av sig

och vart tog den egentligen vägen? Jag undrar alltid på fredagsmorgnarna vart arbetsveckan tog vägen och brukar tänka att snart är det söndag kväll igen. Det är dessutom alltid, just, väldigt snart det är det!

Vår helg var uppbokad: träffade kära vänner på lördagen, hade mina föräldrar hemma på långmiddag på lördagskvällen, hade vänner över här på fika idag och har även hunnit med att mysa med vin och filmen "Johan Falk". Nu pysslar vi around the house...

Mysig stund när "Pest & Kolera" kom för att besöka en frände... Mor och far
följde med sina telningar och mysigt - och livat - bidde det :-)

Nu är det snart måndag igen. Och snart fredag. Och snart söndag.
Ha det!


Väder att stänga för business för den här "sommaren"...

Busvädret har återvänt. Vi skulle tagit oss till Bauhaus för att investera i en presenning (och färg till Mc Donalds-toan) och på så vis låta utemöblerna stå kvar, just, ute. Vi orkar dock inte efter en osedvanligt munter och piggelin fika med Flodakompisar med barn..! ;-)
Full rulle och roliga samtalsämnen i två timmar medger helt enkelt inte ett besök på Bauhaus, eftersom besök på det stället brukar kräva sin energi. Vi har ju - som sagt - en del pyssel hemma också som jag absolut VILL få gjort nu såsom ta bort barnpoolen, fälla ihop däckstolarna, spika upp fotona och röja i klädkammare och "pann"rum.

Here goes!

Tack J med familj, också, för ert roliga besök här!

(just det: jo, jag har märkt att jag ju visst hade laddat upp foton av de nya vitvarorna - minnet, mina vänner, minnet....!!)

En seger!

Vi river ett skåp (yes!) och sätter dit 2-3 hyllor istället, så att fläkten får hyggligt med utrymme. Dessa hyllor blir det, som matchar spisen:


Det kommer bli så mycket bättre :-)

Har ju glömt!

Bara för att jag, på anmodan, uppat FB med bilder har jag ju glömt att göra detsamma här!
Varsågoda, två foton på de där snyggingarna som kom för en tid sedan:


Spis och fläkt (nej fläkten sitter ännu endast provisoriskt - får snart
lägga ut ett foto och be er om hjälpsamma idéer dit också!!)Svart kyl och frys från Bosch, som allt - inklusive tvättmaskinen - råkade
komma ifrån. Insåg vi!

Kyl och frys är högre än de gamla, så överskåpen fick åka. Nu är då enheten kyl-frys lägre än enheterna omkring som består av skåp. Vi prövade med wallies över kyl-frys och det blev rätt koolt, fast de ramlade ned av värmen... Nu tänker vi oss:


x 2 att ha ovanpå kylen och frysen för att dra blicken från höjdskillnaden.
Utan tvekan är det så, att när man tar itu med en sak och ordnar det, uppstår ett nytt dilemma som behöver fixas! Men vi skrattar hela vägen till.... arbetskläderna.

Inspiration!

Inte för att vi inte har något att göra i/runt hemmet (spika upp våra inramade foton igen efter ommålningen, köpa en ny ram till bröllopsfotot eftersom maken hade sönder den vi köpte i augusti när han ramade in fotot, måla färdigt dörrkarmarna uppe så vi kan ta dem nere, måla/byta alla lister i huset, framkalla fler foton och rama in, framkalla en canvas till trappan, röja i trädgården, hinna läsa Zetas trädgård och följa några råd där, odla pumpor - kan man det nu?) men som jag brukar säga: när jag tappar suget efter mina inredningstidningar brukar det vara dags att VILA. Då har det varit för mycket en tid (det är min personliga första varningssignal).

Jag köpte 7-8 tidningar på mässan och har inte nämnvärt längtat efter dem, så då visste jag vad klockan var slagen. Jag vilar alltså hela helgen, vilar innebär då gör sådant JAG vill och min typ av vila är oftast rätt aktiv!

Ännu mer än tidningarna (la mig i ett bad igår eftermiddag med några av dem) inspirerar mig, ibland, inredningsbloggar. Det här inlägget till exempel. Det rummet påminner lite om vårt vardagsrum. Något jag i flera år gillat är just sådana blåmålade soffbord i en nyans någonstans mellan ljusblått och turkos. I tidningar har jag ibland sett sådana och passionerat älskat dem, samma typ av passion som för Josef Frank, femtiotal, rosa och Myran!
Jag skulle med lätthet kunna slipa vårt femtiotalssoffbord och måla det i den ton bloggaren beskriver. MEN. Jag är rädd att uttrycket i rummet då drar mot "Shabby Chic" och det vill jag inte! Jag vill ha det vackert och femtiotal-personligt-utvalt-piggt... Som vi har det. Ändå är jag sugen på att ha en möbel någonstans här uppe i den blå tonen. Svår ekvation.

Idéer?
:-)

Det är en vacker hösthelg. Igår sken solen riktigt varmt och vi är alla lediga hela helgen. Idag ska vi träffa kära vänner och imorgon träffa andra Floda-vänner som vi haft flera år men inte träffat på nästan lika länge :-o Nu ska det ske (om ingen blir sjuk). Underbar helg alltså!

En fråga till: kan man odla pumpor nu? (troligen inte) - jag är toksugen på det och kan inte fatta att jag inte kommit på idén tidigare?!!

Over and out


RSS 2.0