Sista dagen i augusti - sedan kommer flyttmånaden!

Idag är det 31 augusti. Det är inte bara sista "sommardagen" utan också sista dagen någonsin före vår flyttmånad är kommen. Aldrig mer i världens historia blir det månaden före vår flyttmånad. 2008 08 31 - på många sätt en speciell och bra dag:
-söndag, en loj och skön dag. Vi ska fortsätta packa men också fika och mysa.
-sista augusti och det är sol och ska bli 21 grader ute - sommarkänsla på hög nivå alltså!
-sista dagen före vår mystiska, mytiska septembermånad - en månad i livet olik alla andra.

Om man bortser från allt detta magiska är det en bra dag av ett gäng andra skäl också, bland annat detta ljuvliga att varje morgon (nästan) bli väckt av ett galet sött litet ansikte som ler stort och sedan kramar mig hårt och säger:
-jag ääääälkar dig! Sedan upprepas dessa åstundade ord 10-15 gånger. Hur kan någon dag någonsin bli dålig efter en sådan start?! Alltså: hur kan livet någonsin te sig dåligt efter en radda sådana morgnar?

Sista augusti år 2008. För ett år sedan, sista augusti år 2007, vad gjorde jag då? Föreberedde ett annat stort steg: byte av jobb. Ett stort byte från bibliotekarie till enhetschef. Sista augusti år 2006 var nog inget märkvärdigt men sista augusti år 2005 var större än samtliga andra eftersom jag då varit mor till en liten underbar bebis i en dryg månad och ammade och hade mig. Och så har vi sista augusti för tio år sedan, år 1998. Då var jag nyförälskad och kär och säker på att jag funnit den rätte.
Denna den sista augusti år 2008 har ett gott sällskap av högtidliga tidigare år, samtidigt som den inte skäms för sig. Med rätta.Läser om dyra ersättningskostnader vid utflytt

Igår damp "Hem & Hyra" ned i brevinkastet. I den stod 5-6 sidor att läsa om de höga räkningar allt fler får då de lämnar hyreslägenheter. Bland annat kunde jag läsa att blir det märken runt skruvhål får man bekosta omtapetsering. Här blir det märken i väggen om en bok står lutad mot den i över en vecka, eftersom förre förvaltaren endast bekostade den allra billigaste färgen då deras klåpare målade om. Klåparen har även spillt färg i flera rum, så det är vita linjer i vardagsrummet och kladd i köket. Färgen är billig och liksom tjock, så allt fastnar.
Nu fick vi dock en vink om, i sagda tidning, att vi kanske får betala notan för det. För inte anmälde vi klåparens spill och kludd. Det borde vi gjort uppenbarligen. Kanske kan vi kalla en granne som vittne?
Omtapetsering av rum beräknar tidningens expert till 6000:-/rum, så vill det sig illa blir det väl 40.000:- som de tänker försöka tvinga oss att hosta upp.
Det är dock i alla fall 5 år sedan detta gjordes, så något avdrag måste ju göras. Men inte tänker vi bara ta emot inte, vi tänker driva en sådan sak.
Men vi får nog göra det, för nu för tiden är det här tydligen praxis hos uthyrarna - de som flyttar får betala för det mesta: även tidigare hyresgästers fondväggar, om de OK:at dem vid inflyttning.
Det är en snål värld vi lever i. Pooooff till omgörningar i nya hemmet, i sådana fall.

17 dagar kvar

Nu går det faktiskt undan! Sjutton dagar är inte så hemskt mycket.
Egentligen hinner jag inte uppa här nu, så det blir ett par ord bara. Min vanliga mailadress har slutat att fungera helt, så den som gäller till mig nu är:
annalarissamaria@gmail.com
Den andra la nog av för en vecka sedan ungefär men det är först nu jag verkligen dödförklarar den - den tar helt enkelt inte emot mail längre. Orkar inte fundera, byter.

Over and out!

Mysfaktorn!

Idag är jag hemma sjukskriven en dag efter mitt sjukhusäventyr och jag bestämde raskt att bästa rehabiliteringen för mig är att ha yngste sonen hemma med mig. Jag saknade honom något galet fredag-lördag på sjukhuset och igår när vi inte träffade honom på kvällen också. Quality time alltså, med hund och liten son :-)

Vi satte på "Lotta flyttar hemifrån" jag är sådär nostalgisk att jag älskar alla filmer med riktig idyll och mys, vare sig det gäller "Lotta", "Madicken", "Cosby" eller "Brudens far" och liknande. Just när vi ser Lotta eller Madicken brukar jag bli sorgsen och önska att min son (och jag) fick uppleva en sådan idyll. En pittoresk liten ort med en lokal rar sopgubbe, en tant Berg och en mysig trädgård att springa i. Egentligen en 50-talsidyll, helt enkelt.
Idag insåg jag att vi snart flyttar till en sådan idyll med slingrande gångstigar, ingen biltrafik, söta trädgårdar och lugn och frid runt varje knut. Även nere i centrum är det lugn och ro och inget ståhejsan. Vi SKA få uppleva en idyll. Lillemannen ska få växa upp i en!

Kör med fler återvunna bilder:


Vår idyll. Här kan barnen springa till varandra utan att se sig om efter bilar.


Här kan de leka och umgås.


Nere i centrum kan man faktiskt promenera och njuta och trivas!


Ett hus att älska. Och att älska och leva i.


En badplats att cykla ned till på fyra minuter :-D


Ett blivande hem.

 
Mitt, hett efterlängtade, blivande hem.

3 helger kvar

Det är nu tre helger kvar i hemmet i Mölndal. Tjugoen dagar kvar till vi får nyckeln och börjar köra saker till huset och tjugosex dagar till Det Stora Flyttlasset går. Även jag får tillstå att det börjar kännas ganska snart. Sakta börjar känslan av otålighet och ultrarapid bytas mot den stora frågan "hur ska vi hinna?".

Vi har redan backat på ommålandet. Vi väntar minst en månad även med det. Vi ska istället köra lådor till huset 15,16,17 september då vi är lediga. Och ägna oss åt inskolningen ordentligt. Det är ju ändå så att varför ska vi måla om och dona nu FÖRE flytten, när det är så knappt om tid? Varför inte måla om under höstlov eller vinterlov istället, då vi faktiskt ändå kommer att ha några lediga dagar utan en flytt att tänka på? Det är rätt fullt upp på våra respektive jobb under den här perioden också.

Nu har jag varit sängliggande två helger i rad, så vi har inte donat ett skvatt hemma med flytten. Det bidrar till jäktad känsla...


Alexanders rum kommer att ha tre vita väggar och en svart fondvägg.
Ryamatta i svart, fönsterlampskärm i svart, vägghyllor (ska bli svarta) och
en stor NY-canvas har vi köpt. Det blir fint när det blir klart!


Vårt rum får idel vita väggar. Färgerna kommer att gå i samma som nu:
grönt, brunt och vitt.

Jag har legat på sjukhus

och inte kunnat uppdatera här. Jag har fortfarande fruktansvärt ont och är nu liiite less: njursten förra lördagen och sedan fem dagar senare får jag en blodfylld cysta och övernattning med morfin på sjukhus.
Men uppdatering kommer snart. Promise!

Fyra helger kvar!

4 är en siffra som känns bra. Det hade varit bättre med 4 DAGAR än 4 helger. På ett sätt. På förskolesättet och avvecklingen där, känns 4 helger bäst. Vår lille plutt talar tydligen ganska mycket om den förestående flytten och om att han ska bli Flodabo, säger personalen på förskolan och det är bra att han bearbetar och pratar.
Styvsonen som ännu gnäller om att det tar 20 minuter att gå till tåget har avvisat idén om att cykla till tåget på 4 minuter (4 igen!!). Varför då? undrar du med ALL rätta och svaret är lika överraskande som dumt:
det är för jobbigt att leda hem cykeln på eftermiddagen efter skolan, eftersom det är uppför....
:-o
Åh, giv mig styrka. Tack! - där fick jag den :-)'
Men visst, bättre kanske att inte lösa problem med sååååå lång tid att gå på morgonen och istället fortsätta biatcha about it *grrrr*
;-)  ;-)
Jag längtar, maken längtar, sönerna längtar - good enough for me!

Och så var det t j u g o f e m dagar kvar...

Men går dagarna helt plötsligt i ultrarapid? Någon som vet? I den här bloggen tycks tiden stå stilla! På jobbet rusar både dagarna och veckorna men i den här bloggen står tiden stilla. Befinner sig den i ett alternativt universum? Eller har den en egen tidsaxel? Existerar ens bloggen, huset, flytten?
Vem vet.
Långsamt går det i alla fall, det är ett som är säkert.
;-)

27

27 dagar kvar. Tjugosju. Nu känns det som en evighet. Vad skönt det hade varit att kunna lasta av en del lådor där alltså - jag är TRÖTT på att bo bland lådor!!! Det känns (och är) stökigt jämt. Det går inte att göra så att det är fint.
:-o
27 dagar kvar. Måtte de gå fort...

Trädgård med farmor i?

-Jag vill ha en egen trädgård. En trädgård med farmor i! (treårige sonen)
-Men vi får egen trädgård nu när vi flyttar! (jag)
-Med farmor i?
-Nej...
-Är farmor bara i trädgården vid sommarstugan? (besviken son)

Vilken dialog va?! Ljvulig. Men vi får allt hålla tilgodo med trädgård utan farmor i. Fast ibland kommer det nog finnas en farmor i vår trädgård :-)

Över till något helt annat: maken som alltid mässat om ek i köket kom alldeles själv på det som jag hoppats att han skulle komma på - att det blir snyggast med bänkskiva i samma träslag som våra köksstolar har. Detta kläckte han när vi tittade på bänkskivor på Bauhaus och jag jublade inombords!! Köket kommer bli så fint i vitt med detaljer i mörkt trä och så klargrönt. Stolar nedan:


Vad fint det kommer att bli! Fast bara fyra av våra sju Myranstolar kommer
få plats runt bordet i köket. De övriga får placeras ut strategiskt i hemmet.

Nedräkningen inleds idag

Idag, fredagen den 15:e augusti, är det exakt en månad till vi får nyckeln till vårt hus: måndagen den 15:e september. Nu är klockan 09:54 och nyckeln hämtar vi 09:00, så nedräkningen har redan börjat - 54 minuter har gått!

Statusrapport: 
2 svängar till tippen avklarade (det håller till många getingar där)
31 lådor packade
1 känsla av att det är lång tid kvar


Men snart är vi här. Vårt paradis på jorden.

Badplatsen

En kollega hade en mor som flyttat till Floda i våras, så kollegan hade spenderat en stor del av sin sommar vid de Flodianska badplatserna och sa att de var fina!
Nu surfade jag på Hemnet och fann en bild av badplatsen. Håll till godo:Ser minst lika fint ut som vår kära Stensjö :-)

Mätt och klurat...

Igår satt vi med den riktiga ritningen och mätte, räknade och klurade. Vi funderade över allehanda eventuella och möjliga lösningar för Johannes sovande. Vi ska flytta in och känna efter och under tiden ha pojken i vårt sovrum. OM vi iordningställer den där klädkammaren till pyttelitet sov-kryp-in så blir det pluttens säng och knappa 20 cm vid sidan av den, att gå på.
I en av mina Family Living finns råd för den som ska göra om klädkammare till sovvrå och de råden har jag tagit till mig. Utifallatt, så gör vi som så här:
hakar av dörren (den som sover i klädkammare vill inte att någon stänger...), lägger en matta som täcker hela golvet (för mys och värme) ser till att ha både läslampa, taklampa och minst en belysning till (förslagsvis ljusslinga runt dörren eller i ena hörnet). I taket, som i vårt fall har stora rör i sig, hänger vi en drake och en stor groda. Kanske något mer, annat roligt som gör det kul/mysigt.

Vad som talar mot att göra ett sådant barnsovrum är naturligtvis storleken och bristen på solljus. Det som talar för är onekligen att små barn aldrig leker i sina rum: vem har sett en treåring - eller fyraåring - sitta ensam i ett rum och leka för sig själv medan föräldrarna är i köket, TV-rummet, tvättstugan eller annat? Ingen, det vågar jag lova! För, talar också det faktum att om några år lär ett ett eller två tonårsrum stå tommar och lediga.

Jag har kollat efter billiga och söta grejer:


Mattan kostar blygsamma 249:- och täcker nog väldigt väl det lilla rummet. Bra färg.


En sådan här har han redan och älskar! Kanske kan man sätta in en till för lite lägerkänsla?


Möjlig taklampa. SÖT! Vet dock ej om det funkar att ha en hängande taklampa där.


Om där finns hyllor högt satta, som det ju ofta gör, kan man tänka sig sådana här under dem.

Sängen har han redan och den gillar både han och vi som ligger och läser sagor i den :-)


Den här har han också redan och den ska så klart få pryda sängen. Sötare mjukdjur finnes ej på denna jord!!!

Utflykten idag

Japp, så var vi tillbaka från en regnig titt i Floda! Första anhalt var huset, denna gång sov minsting i bilen, så styvsonen och jag gick till huset och sedan runt lite i bostadsområdet. Vandrande runt hälsade blivande grannar på oss här och var och även styvsonen fick medge att det var gemytligt, rent av trevligt.
Sedan åkte vi alla till nya förskolan och den nyvakne kikade runt den tillsammans med sina päron. Det såg bra ut! Minsting såg igenom fönstret att det fanns en riddarborg där inne och leendet var STORT. Undrans om man kan hoppas att det går så lätt..?
Det såg mycket trivsamt ut och det var i sig en lättnad.
Sedan tillbaka till bostadsområdet då maken avgjorde att även han var sugen på att gå en sväng. Säljaren fick syn på oss från sitt köksfönster och ropade dit oss! Han kom ned i entrén och vi språkade en stund: bestämde datum och klockslag för olika saker.

Klockan 09:00 15/9 hämtar vi nyckeln till vårt nya hus i vårt nya hus. Topp!
Det börjar kännas verkligt.

Jag har inte låtit mig fotas framför huset fram till nu, har varit för ivrig bakom kameran. I hällande regn valde jag att slå till. Voilá, två foton av mig framför mitt blivande hus :-D
Det här är det jag vill köpa till trädgården nästa sommar!

Vi har nu också beslutat känna in sommarsäsongen ett år före vi bestämmer om trädäck och diverse trädgårdstankar. Vi ska göra en ganska dyr resa till sommaren som vi vill lägga krutet (pengarna) på och sedan ÄR det ju vettigt att känna in. Dessutom behöver gräsmattan göras vid, tomten röjas och så vidare - så arbetsuppgifter i trädgården kommer vi att ha ändå...Fråga mig inte varför men en lykta i trädgården är något jag alltid fantiserat om när jag tänkt mig min egen trädgård. Det personifierar på något vis "trädgård" för mig. Den här kostar 595:- på Rusta och har åtminstone den look jag är ute efter!

Idag ska styvsonen följa med till Floda!

Idag ska ett av de stora barnen följa med och kika på huset utifrån! Min äldste son vill absolut inte med dit före flytten, han vill se huset för första gången när han bär in flyttkartonger. Det är ju också en grej - helt klart. Styvsonen sörjer att vi lämnar vår nuvarande hemstad och att han får längre till sin flickvän och han har surat en hel del över flytten. Vi har pratat en hel del med honom och nu håller han en lite bättre uppsyn i relation till det hela. Nu har det nog ramlat ned en tioöring ATT vi SKA flytta... Och att det inte hjälper att sura - vi får inte tillbaka varken lägenhet, förskoleplats eller annat, ens om vi skulle vilja.

Idag har vi frågat honom om han vill åka dit och titta och det ville han. Så det ska vi göra.
Jag åker mer än gärna dit!!!! :-D
Snart ser vi denna syn igen ;-)


Mac Gee!

En sak som är lite rolig med att flytta in i ett 80-talshus (annars mest sisådär just att lämna 30-tal för 80-tal, stilmässigt) är att Starck-hyllan Mac Gee antagligen kommer att göra sig bra där. Den är ju formgiven på 80-talet. Så det ska bli kul. Jag har inte hunnit utförska mycket kring den tidigare men hittade nu några bilder av sådana på nätet.
Hade ju kunnat fota vår egen men....Den här bilden inspirerar mig till att låta hyllan sällskapa med en vacker fondvägg :-)

.... måste slänga in den här bilden också...

Lånar ytterligare en från Hemnet och m2. Också från huset som är likadant som vårt.
Så här skulle jag också gärna ha det! Visst ser det mysigt ut?


NU gick det äntligen!!

Jag blir som sagt inspirerad av dessa två bilder från ett annat hus i samma område som vårt. Det är nästan identiskt och balkongen och tvättstugan är absolut identiska.

Smart balkonglösning med platsbyggd bänk i vinkel. Undrans om vi två fixar
att bygga den? Kan det vara svårt? Snyggt var det i alla fall!


Välorganiserad liten tvättstuga. Det här ska absolut kopiera! Förvaring för 
både rengöring och tvätt i god ordning. Vi ska dock helst klämma in uppfälld
strykbräda där inne också, har vi sagt oss...

Prövar de två fotona igen...

Har försökt hela dagen - det går bara inte.... Vet ej vad det är för fel!


Inspiration från det liknande huset på Hemnet...

Jag kan så klart inte låta bli att surfa in på huset på Hemnet, i samma område som vårt blivande hus ligger!
Det har lite annan planlösning: kan med lätthet bli fem rum (vilket är bättre än i vårt) har dock enda utgången till trädgården från föräldrasovrummet (sämre än vårt, enligt min mening). Det är ett väldigt fint parhus med en underbar trädgård dock. Precis som vårt ;-) !!

Jag inspireras lite av bilderna! Det finns ett foto av den minimala tvättstugan, något jag själv inte lyckats prestera från vårt kommande. Bilden som finnes är bra, det ser funktionellt ut därinne - så vill vi ha det. Sedan har de en kanonbra lösning för balkongen, som jag aldrig skulle kommit på själv. Jag har tänkt så det knakat på balkongen. Så som säljaren har det gör inte det bästa av utrymmet, känner jag och det var något jag gärna ville. Och så kom Hemnet-huset och hade kalasbra lösning!

Se och förstå vad jag menar! (frågan är väl om någon i familjen LB kan snickra detta?)... nej, det vill sig inte alls :-( Återkommer om en timme! 

Funderar och planerar

OM plutten ska sova i ett kryp-in i en f.d. klädkammare är det ju strålande bra om man gör utrymmet under trappan till en leksaksvrå! Då har han bara några steg från sovrummet till platsen med leksaker. Där kan han ha en sådan där IKEA-hurts


och en fårskinnsfäll, som han älskar att sitta och ligga på, och så hyllor för böcker och ytterligare saker. Självklart får man ha några saker i hallen där uppe med i en av bokhyllorna som kommer att stå invid väggen som leder till dörren till trädgården.

Båda våra stora söner sparar pengar för att köpa datorer och så fort en av dem hunnit köpa kan vi placera den stationära datorn i den andres rum och då finns trapputrymmet ledigt. Det kan bli bra :-)

Kär i en mugg!

Unnade mig att bada med "Sköna Hem" nyss och blev kär i en mugg då.
Jag läser massor i ämnet och har överblick över trender, egen smak, formgivning, formgivare och allt annat som roar mig hjärtinnerligt i denna min största hobby.
Men Vika Mitrichenka hade jag missat. Galet.

http://www.kurbits.nu/tag/vika-mitrichenka/
http://stripeanddot.blogspot.com/2008/02/vika-mitrichenka.html
http://hem.feber.se/art/60569/vika_mitrichenka/

En kaffekopp av henne (se Sköna Hem nr. 9/2008 sid. 87 på närmaste bibliotek) skulle göra mina fikastunder mumsigare!

Sällan skådat pusslande

satte igång idag! När vi nu skulle sända in uppsägningen av befintlig förskoleplats till nuvarande staden och samtidigt schema/tider till blivande hemkommunen fick vi inte bara hämta kalendrarna utan sätta pannan i djupa veck: vi har varken tid att packa, flytta, skola in, måla väggar eller flyttstäda!!
Men alltihop ska göras.
Lite inskolning kommer vi nu att sikta på att smyga in veckan före flytten och sedan ta lite komp och lite semester för att få våra nycklar på måndagen (15/9) och sedan tisdag, onsdag måla väggar och så köra värsta flyttkarusellen på lördagen. Samtidigt kommer den veckan inskolningen att fortlöpa. Pust!
Sedan ska vi vara inflyttade och på plats :-)

För inskolning, nyckelhämtning och flytt tarvades nästan tim-för-tim-planering, kan jag säga. Wow, vilken prestation om vi får till det. Efter allt det kommer flyttstädning och finlir i gamla hemmet kännas..... träligt ;-)

Soptipp

Idag ska vi fortsätta packa, sortera, kasta och flänga till tippen. Igår hade jag ett visst motstånd av make som INTE kände för att packa och sortera, så då fick jag bränna lika delar energi på att packa och att tjata...
-Vi har inte så många lådor kvar (ingen idé att packa i de vi har??)
-Vi har inte så många tidningar kvar (samma som ovan...)
-Det FINNS inte så mycket att packa (den är ju snygg - nej, inget alls faktiskt i det här hemmet!).

Jo, försöka duger. Som bekant. Sedan fick vi mycket gjort, efter det. Flera lådor packade i köket, några i sovrummet och ett par små attiraljer nedpackade i vardagsrummet - det rör på sig. Idag får vi förutom åka till tippen också köpa fler lådor och kanske även silkepapper som någon tipsade om (så att alla parenteser försvinner nästa gång ;-) ).

Det är bra att sortera och packa och det är kul, på sitt sätt. Men det är också trist förstås.
Flytta blir dock väldigt roligt!! :-) Fast fortfarande känns det overkligt och jag tror att vi inte kan fatta det riktigt ändå, inte jag i alla fall. Jag fick frågan nyligen "om vi kan tänka på något annat nu" och det kan vi absolut. Det är jobb, förskoleplatser, funderingar kring förskolebytet, inskolningen, packningen, flyttstädningen etc. Ganska mycket ska äga rum före själva flytten, om man säger så!

Omprioriteringar

Vi prioriterar om den peng vi har till nya saker för flytten. Vardagsrummet får få sina nya färger i vår istället och så får grabbsen några nya grejer istället, till sina rum. Roligare så! Jag vet exakt vad vi ska måla om i för färg i vardagsrummet och vilka accentfärger det ska vara (Teheran ju, av JF!), så det kan lika gärna anstå till våren så får den gamla färgsättningen vi har nu bara flytta med ett litet tag. Skadar inte heller att känna in och koola lite med den biten. 
Pojkarna har fått i uppgift att välja varsin accentfärg och en av dem har valt, valde direkt! Så idag inhandlades en canvas och en matta och en matchande förnsterlampskärm till dennes rum. Glädje! Den andre sonen vill fundera lite och får så göra. Det är ju ingen brådska alls.

Så, utemöbler med dynor blev det, väggfärger till två sovrum blir det och tillfixning light i två pojkrum blir det också, sedan är det stopp för just nu. Hur vi gör med Johannes rum har vi stenhårt spikat att vi ska KÄNNA IN på plats. Sedan får vi avgöra det.

Nu börjar semestern närma sig sitt slut och flytten närma sig mer i tankarna :-) Imorgon ska vi speja lite lätt på vitvaror...

RSS 2.0