Likadant hus som vårt till salu!

Ett exakt likadant hus som vårt till salu nu. De har flyttat några väggar men i övrigt exakt:

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/230813

Redan utropspriset är 45.000:- högre än vårt. Det är utan budgivning det :-) Jag visste att vi gjort ett kap :-)

Utemöbler

Vi har köpt våra utemöbler! Precis före vi begav oss på en liten semestertur åkte vi iväg och införskaffade dem. Det blev inte IKEA, vi valde att lägga en lite större peng och få något som mer liknar det vi verkligen vill ha!
Fast jag personligen själv vill givetvis allra helst ha Grythyttan :-)
Men det tänker vi bort, det tror jag inte maken vill ha alls nämligen...
De här fann vi på Bauhaus på stor rea och de kommer pryda sin plats. Ett bra pris var det och även dynor inhandlades. Jag har fotat med mobilen, så det kommer förhoppningsvis upp snart!

Fortsätter...

Fortsätter med foton!


Som syntes på fotot i förra inlägget längst ned, finns det en rejäl hallonbuske i trädgården.


Maken betraktar tomten mer på riktigt denna gång. Sist var det overkligt.


Begrundar.


-Oj, var berget så pass långt? frågade maken. Det var hans första gång ovanpå det.


Han tycker det verkar trixigt att sätta staket här...


Platsen där trädäcket ska byggas, från annan vinkel.


Uppe på översta trappsteget.


Tänk att det här fina är vårt!


Trappan upp till trädgården.


Balkongen i ny vinkel!


Maken funderar även över denna del av trädgården. Buskarna ska absolut 
bort, så vi kan utnyttja hela trädgården. Insyn besväras vi inte av. 


Omgivningarna nere i tätorten.


Mäkta vackert.


Fina promenadvägar erbjudes!

Foton av igår (får se hur många jag hinner)

Här kommer en hel del foton från turen igår. Jag blir bara mer och mer kär i min nya hemort - kan knappt bärga mig förrän vi är där :-)

 

We're there!


Mina föräldrar efter, i min farfars gamla bil (deras är trasig).


 


Maken spejar in gemensamhetsutrymmena.


Alla spejar mot de gröna husen - dit styr vi vår kosa!!Den kära trädgården.Fortsättning får följa imorgon, maken vill ha datorn yesterday..!

Tillbaka

Igår kväll var vi tillbaka vid huset. Denna gång var det mina föräldrar som gärna ville se det live och var nyfikna som tusan! Vi åkte dit på kvällen och yngste sonen passade på att inviga sin sprillans nya cykel han fått samma dag i treårspresent - han cyklade runt på de små gångstigarna och det var precis så bra som vi hoppats. Och vetat ;-) De är som gjorda för trehjulingscyklande, de där gångstigarna!
Jag och mina föräldrar passade på att promenera ned till tågstationen för att se hur lång tid det tar och det tar en kvart. Lagom kortispromenix alltså. Det känns som sju minuter eftersom det går nedför hela vägen och är vackert, ovanpå det. Inget att klaga på alltså (även om min styvson gör just det *hehe*) :-D
Vi såg oss omkring i trakten och söp in allt. Vi andades frisk luft, vacker utsikt och idyll. Mina föräldrar blev lika förtjusta som vi och konstaterade att de inte hade haft en aning att det var så vackert i de krokarna!

Och: det är inte 3,5 mil, som jag skrivit någonstans, det är 2,6 mil till Göteborg!

Foton kommer. Någon ny vinkel lyckades jag med.

Tillbaka efter en vecka i sommarstugan i Paradiset eller "Nu har vi bestämt hur vi gör med Johannes rum"

Nu är vi tillbaka efter en himmelsk vecka i stugan vid havet. Vilken njutning och vilken vila och ro. Vilken oförskämd lycka och tur att snart ha två underbara hus att fördela sin tid mellan!
Och njuter, det gör vi. 

När man är ledig händer det märkvärdiga att man hinner tänka egna, privata tankar. Ja, i alla fall lite då och då (har ju tonåringar, galen hund och ett litet barn) hinner man med att tänka kreativa privata och lediga tankar.  Nu hann vi tänka ut, maken och jag, att vi inte vill lägga minstingen i en utbyggd klädkammare och ha det som rum några år. Det känns helt enkelt inte kul. Nej, vi gör som någon tidigare boende gjort: bygger ett litet rum åt honom i vardagsrummet. Ett grannrum till Anton, så att säga. Det blir litet, vardagsrummet blir också ganska litet men det barnrummet får ett fönster och blir ett riktigt rum. Den yta som detta kommer att uppta skulle vara öppet golv samt inneha ett skrivbord, så det är ju inte som att vi offrar soffans plats precis.
Sedan när den första av tonåringarna flyttar hemifrån river vi det lilla rummet och vips får vi ett större vardagsrum igen.
Det hann vi tänka ut i sommarstugan minsann!

Sommarhuset!Jaa! Här ska vi njuta i en vecka - i sommarhuset i våra hjärtan!!! :-)
Foto: Caroline Bräutigam

Tar semester från hemmet men inte tankarna...

Imorgon bär det av på en veckas semester i sommarstugan vid havet! Jag hoppas på bad (?), sol, grill och fika. Ska mysa och spela brädspel med familjen också. Med massor massor mera :-)
Självklart kommer jag längta till mina Pine Trees och vilja åka dit SNART och titta igen. Men nu stundar alltså annat. Ett tag. Hemkomna börjar definitivt mer seriöst packande av lådor :-D
Bon voyage!

Bild av vitt grus...

Och det kan vara nog så intressant! Jag trodde jag hade deletat fotot av en blivande grannes fina uteplats framför sovrummen men fann den. Något liknande kan vi tänka oss:


Jag vill dock inte ha rabatt under Alexanders kommande fönster, utan tycker 
även det utrymmet bör kunna användas till solande eller fikande. Men en rabatt
och vitt singel blir nog väldigt fint. Och lättvindigare än ett trädäck...

Kontantinsatsen har nått fram

Fick snigelpost idag från mäklaren att kontantinsatsen nått fram.
One down 100 to go...
:-)

Lägenhetsvisning avklarad och inga fler blir det!

Hurra! Efter städinfernot och visningen fick jag idag besked från hyresvärden att de som tittat (som jag fixat!) älskade lägenheten (vem gör inte det?!) och tar den. Bra, då slipper vi fler sådana vansinnesstädryck ;-)
Det känns mighty verkligt nu, att vi faktiskt ska flytta. 
Igår kväll låg jag och tänkte på det när jag borde sovit. Sedan kommer jag inte kunna kila förbi hemma efter möten i centrum (för en fika, för lunch eller bara för ut-pustning) och det är en sak som jag faktiskt kommer att sakna. Det är mest det som utgör "närheten" för mig. Jag tror inte att jag kommer ha så mycket emot att åka tåg och göra några byten varje dag, faktiskt, jag gillar att ha tid för egna tankar och kunna läsa, dricka kaffe eller blunda - och det kommer jag ju att verkligen kunna på väg till och från jobbet!
Men att skutta rakt ut från hemmet, över gatan och in till mötet i lokalen mitt emot - det är förstås nära. Nästan oanständigt nära! Allt HAR för- och nackdelar, så är det bara.

Det nya har så många fördelar att det knappt går att skriva! Just nu gläder jag mig massor åt ny joggingskog, cykelvänliga stigarna runt huset och det faktum att nästa sommar - då jädrar solar store sonen och jag i egen trädgård istället för nere på galet hett trädäck!!!

Kontantinsatsen

Idag sätts kontantinsatsen in på mäklarens konto. Äntligen går en första påtaglig del av köpet igenom :-) Det känns bra och som ett stort steg på vägen mot att huset verkligen blir vårt. Jag vet ju att det blir vårt men vill att affären ska klaras upp steg efter steg. Väntan är inte min kopp te.
Vi har - Alexander, maken och jag - packat varsin låda också, så även på den fronten har ett första steg tagits. Där återstår dock betydligt fler steg före den hemskingprocessen är klar... Lådor lär det bli hundratals.
Ikväll kommer kvinnan som hade HR-parhuset (!) med make för att se på vår lägenhet! Lite kul och väldigt bra att jag kunde hjälpa dem med möjlighet till den här lägenheten, trots att vi drog oss ur ev. byte pga. eget köp!!!

Längtar!

Näe, jag längtar såå efter huset!! Dagarna går ganska långsamt i det hänseendet och segar sig fram och leder långsamt mot Målet. Huset. Visst vet jag att före Den Dagen ska vi packa, sortera, kasta, välja, fara till tippen och städa och visst är jag smart nog att fatta att tiden behövs. Men om man kunde skulle jag med glädje skutta in i en tidsmaskin som tog mig till slutet av september och både flytt och städ var avklarat...
Nu måste jag inte tänka på huset hela tiden längre men visst finns det där. Jag vill dit, längtar dit och vill sätta igång NU. Helst yesterday ;-) 
Joo, jag har många magasin kvar att gå igenom - har absolut haft paus i det arbetet. Jag har jobbat. Go figure!
Huset, huset, huset - nu vill jag dit. Jag hoppas vi träffas där med säljaren för att föra över handpenningen, jag älskar det där huset.

Tillbaka från min joggingskog

Jag startade dagen med jogging med min hund. Lovely. Kommer på att jag är så lyckligt lottad att jag i kommande boende får ÄNNU närmare till en joggingskog! Sist vi var där möttes vi av en karl som just avslutade sin joggingrunda, när han kom springande ur skogen.
Det ska bli väldigt trevligt att upptäcka en ny joggingskog :-)

Rusta, Media Markt, IKEA och Coop

... är alla butiker vi klarat av idag! Vi fick köpt mina gummistövlar och kikade på utemöbler och kom faktiskt överens om vilken/vilka möbelgrupper vi ska köpa och DET är inte illa!! Vi begrundade också olika badrumsinredningar, skåp och bord. En hel del fick vi bestämt och kompromissat medan en del frågetecken kvarstår.
Framför allt klurar vi runt hur vi ska göra med ommålningen i huset: ska vi åka kvällstid 15, 16, 17, 18, 19:e och måla om de två sovrummen så i alla fall de är klara till vi flyttar in eller ska vi flytta in och måla om sedan?
Fördel med att måla först är så klart att inga möbler är på plats då och nackdel är att det blir komplicerat med nattning av son om vi ska flänga dit på kvällarna...
Vi har tid på oss att fundera och det är ju inte helt fel :-)

Rustar för Rusta!

Tack och lov att plutten är frisk igen - idag ska vi till Rusta! Maken har redan röstat ned däckstolarna men vi ska speja in utbudet i övrigt!
Jag har aldrig varit på Rusta förut, så jag tycker det ska bli väldigt roligt :-) Ska speja in en "gatlykta", utmöbler, gummistövlar och annat smått och gott!
Rusta, here we come!

Kommer ihåg en bra sak jag hört!

Jag sitter och surfar på Hemnet - jomen vi är väl nästan alla Hemnet-knarkare nuförtiden - och kollar in de olika fina områdena i Floda. Det finns faktiskt bara fina områden där. För ett år sedan när vi vandrade runt i åtta timmar blev vi kära i Tureberg och vårt nuvarande paradis ligger inte långt därifrån alls. Vårt nuvarande paradis visste vi inte ens om den gången, det hade behövts en heldag till för att se vårt område och så få se det allra tjusigaste: Hyltorna med Floda Strandväg i spetsen :-) Det ligger inte heller så rasande långt från oss - på samma sida järnvägen.
När jag surfar omkring och kollar in Lerum och alla de områden och objekt som finns där så ser man ju något billigt här, fint där, utsikt här osv. Men vad jag ofta känner på likvärdiga objekt är: "visst det var renoverat och ordentligt tillpiffat men runt omkring löper inga sådana små cykelstigar och idylliska trädgårdar med lekkompisar som det gör hos "oss"".
Då minns jag vad en mycket intelligent kvinna, tillika släkting till mig, en gång sa:
- det enda man inte kan ändra på är läget.
Så sant! Och läget är perfekt för oss! *nöjd*

Börjat tänka på sortering, packning och sedan städning och fixning...

Det minst roliga i allt det roliga är självklart städningen, packandet och det som ska fixas i ordning, som man själv inte brytt sig om... Vi har skåp fulla av skräp, i princip. Och ett stort välfyllt förråd med skräp. Semestern är så räddad ;-)
Blir matt bara jag tänker på det!
Sedan har vi en hall vi målat med ett lager ljusgrå färg och inte orkat ta tag i lager nummer två eftersom det knappt märks. Bara lite här och där... Ska vi göra det nu eller ska vi gissa att de ändå låter måla om hela slitna hemmet som tre ungar slitit på i fem år? Vet verkligen inte. Hallen är väldigt oförstörd, så där kanske vi tjänar på att måla ett lager istället för att de kräver att vi bekostar att de utför arbetet? Sedan är det en liten historia runt taket i vårt sovrum. Behöver målas. En dörr ska hakas av och bäras ned - lite sådant, helt enkelt.
Sedan får röjning inledas - sortering och kastning. Jag ska redan nu lägga alla höst- och vinterkläder åt sidan eftersom jag inte använder dem nu och garderoben är mer än överfull, jag har världens minsta.
Sådant har jag börjat tänka på nu :-)

Vad jag KOMMER att sakna är:

Stensjön och Gunnebo slott med omgivning och Kvarnbyn. Som följer:Mitt älskade paradis uppe vid Stensjön. Kommer jag att sakna som en del
av mig själv. Ögonen tåras när jag tänker på det. Tur det finns kvar ;-)


Gunnebo slott och skogen till. Och ladugårdsdjuren!Kvarnbyn och Göta Fors där Mölndalsån rinner fram.Å andra sidan får jag istället Nääs slott med omgivningar, Mjörn, Säveån och den gamla bebyggelsen i Floda centrum, som följer:Nääs slott är också enormt vackert beläget. Fotot lånat från Lerums kommuns hemsida.Sjön Mjörn är paddlingsvänlig och väldigt vacker. Lånat foto. Finner ej fotografens namn.Säveån. Rena Tolkienland. Samma som ovan: finner ej namnet. Lånar med ödmjukhet och uppskattning.Nere i Floda "centrum". De gamla vackra husen de bevarat där är magnifika.
Tydligen kan man fika smarrigt i det gula närmast i bild, på lördagar :-)

Utemöbler jag tänker köpa i september (basta) ;-)

Jag har spejat in följande för inköp i september:


Två sådana, nu kostar de 169:-/styck. Passar perfekt i trädgården och för oss som vill/behöver sola.


Matgruppen för grillkvällarna som inte tar slut före oktober i alla fall. Under tusenlappen på IKEA!


Det här bordet (149:-)...


med två sådana här stolar (129:-) utanför vårt sovrum på den trädgårdsplätten. Där ska vi förresten ta bort häcken och det ger väl ytterligare minst en halvmeter trädgård där!
Sådant bord och stolar blir det nog även på balkongen? Den kan ju inte stå tom när man vill äta sin helgfrukost där ute..!

Paus?

Grrr, skrev just ett inlägg som bara försvann när jag skulle ladda upp det... Nackdelen (en av många) med att inte längre ha sin hemsa att arbeta med!

Jo, jag är just nu hemma kompledig halva dagen idag och kommande två dagar och idag kände jag att jag behövde en paus från indexerandet av inredningsartiklar! Vad jag gjorde? Köpte en inredningstidning, förstås...
Que? Undrar du. Det gör jag med.
Nåja. Under eftermiddagen ska det trägna arbetet fortsätta och jag klagar inte, tråkigare arbetsuppgifter i hemmet finnes, om man säger så.

I det försvunna inlägget funderade jag lite kring hur det är med makens intresse för inredning. Han intresserar sig för köksmiljö, utemiljö och sin Starck-hylla. Och i viss mån konst. Då vi varit tillsammans länge har jag det inbyggt och tar alltid hänsyn till det när jag planerar inredning. Nästan. Nu är det i alla fall underförstått att ska något bytas i köket ska det ersättas med ek. Det vet jag utan att behöva föra saken på tal. Att Starck-hyllan, 80-talsikonen, (inte min personliga favorit) ska in i vardagsrummet är också givet, så den är inplanerad där. Kanske får den sällskap av en ryamatta i samma nyans - DET har JAG inte bestämt mig för än ;-)
Konst har han också synpunkter på, så jag kan inte ropa in vilka litografier som helst. Men det gör jag inte heller.
Utemöbler älskar vi precis samma av men de är för dyra just nu. Jag begriper inte hur alla husägare har råd med alla attiraljer? Jag börjar också undra hur många som är upplånade till öronen för att ha råd med "Svenssondrömmen"? Säkerligen folk lite här och var som står och faller med en ränteuppgång? Huva.

Jag har surfat febrilt efter radhus och parhus-annonser på Hemnet också. Nej, jag kikar inte redan efter nytt utan försöker skapa mig en bild av hur många kvadrat vår trädgård är. Det är så många som frågar. Jag vet inte ännu. Runt 170-200 kvadrat kanske? Något mer? Vet ej. Men vad jag vet är att säkert 90% av alla radhus och parhus har betydligt mindre tomt än vi, det är ett som är säkert. Vilken tur vi haft!!!!! Vår trädgård kan vi allt göra lite med.

Dags för ctrl+c och sedan uppladdning här!

Invaggad i lycka

Just nu har jag lämnat fasen "nyförälskelse", gått via "kärlek" till "vet inte hur jag ska inreda" och "börjar få ett hum" till "invaggad i lycka" :-) Jag börjar inse att vi faktiskt är husägare och kommer att flytta. Att yngste sonen ska byta förskola, få massor av kompisar i förskolan och/eller utanför den då vi kommer att bo omgivna av just barn i hans ålder. Vilken lyx och dröm!
Där vi bor nu är bra på massor av sätt, inte minst är 30-talsvåningen vacker, men här finns inga barn. Inga kompisar eller barnvänlig miljö. Ingenstans att lära sig cykla. Maken röstade till och med ned inköp av trehjuling just för att det inte finns någonstans att trampa den. Men nu jädrar! Johannes har uttalat att han vill ha en trehjuling och det ska han få!! Dit vi flyttar är gångbanorna som gjorda för cykling. Man kan ta en alldeles lagom tur (som treåring) på sin cykel runt gångbanorna, se kompisarnas hus och gräsmattor, vinka och ropa och sedan svänga hem igen.
Och där kan mamma och pappa sitta utanför sitt sovrum vid det lilla utemöblemanget och le och vinka tillbaka *moahahaha* Idyll, idyll, idyll. Disneyworlds by (som de väl sålt nu) med sin lagstiftade idyll har inte en susning i jämförelse. Deal with it! ;-)

RSS 2.0