Tillbaka efter en vecka i sommarstugan i Paradiset eller "Nu har vi bestämt hur vi gör med Johannes rum"

Nu är vi tillbaka efter en himmelsk vecka i stugan vid havet. Vilken njutning och vilken vila och ro. Vilken oförskämd lycka och tur att snart ha två underbara hus att fördela sin tid mellan!
Och njuter, det gör vi. 

När man är ledig händer det märkvärdiga att man hinner tänka egna, privata tankar. Ja, i alla fall lite då och då (har ju tonåringar, galen hund och ett litet barn) hinner man med att tänka kreativa privata och lediga tankar.  Nu hann vi tänka ut, maken och jag, att vi inte vill lägga minstingen i en utbyggd klädkammare och ha det som rum några år. Det känns helt enkelt inte kul. Nej, vi gör som någon tidigare boende gjort: bygger ett litet rum åt honom i vardagsrummet. Ett grannrum till Anton, så att säga. Det blir litet, vardagsrummet blir också ganska litet men det barnrummet får ett fönster och blir ett riktigt rum. Den yta som detta kommer att uppta skulle vara öppet golv samt inneha ett skrivbord, så det är ju inte som att vi offrar soffans plats precis.
Sedan när den första av tonåringarna flyttar hemifrån river vi det lilla rummet och vips får vi ett större vardagsrum igen.
Det hann vi tänka ut i sommarstugan minsann!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0