Det kan man fråga sig!

http://www.va.se/asikter/bloggar/kvinnormakt/2008/10/17/far-inte-manliga-advokater/index.xml

Me loves Camilla Wagner!

Tips igen!

Tipsar om tidningen: "Brandmanager" - jätteintressant. Det aktuella numret hyser intervju med min personliga husgud Johan Staël von Holstein. Skynda, köp och läs :-)

Nu ska denna sjukling säga tack till 10 timmars högintensiv arbetsdag som donats med trots feber och istället säga hej till nattning och städning. Jo, för imorgon får vi krisinryckande barnpassning av sjukling då ingen av oss föräldrar har möjlighet att vara hemma och vabba....

Önskar er en bra torsdag - snart helg!!!

Sjuk OCH working my ass off - vilken kombo!

Jomenvisst, det ska vara spännande och utmanande att leva. Och det blir man varse när åtagandena är fler än dygnets timmar (under en begränsad arbetsdag) och man ska flänga än hit, än dit och fixa saker och man dessutom har halsont och antagligen feber.
!
Så är läget.
Lillsonen har fått mysko sjukdomen "höstblåsor" och har feber och en mun full av smärtsamma blåsor, så han dreglar och gråter mest hela tiden. Vi vuxna dealar om vem som ska vabba och vem som har viktigast möten inbokade. Som vanligt alltså vid dylika sjukdomstillslag.
Nästa vecka har jag ingen att deala med om virus fortsätter att attackera - inte måndag, tisdag i alla fall för då drar maken til Paris. Stackaren...

Nu: House, middag och arbete i en skön kombo till ;-)

... och....

... suckar lite ibland.

...och...

... till er som inte läst "Ona fyr" säger jag:
-gör det!

Glider omkring

och surfar lite planlöst för nöjes skull.

http://www.va.se/asikter/bloggar/kvinnormakt/2008/10/22/myten-om-sverige/index.xml?month=oktober&year=2008

http://www.passionforbusiness.se/event/

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Gasell.aspx%3FArticleID%3D2008%255c04%255c23%255c280901

Ibland (oftast när längtan efter Josef Frank och Arne Jacobsen (-golvlampan) blir för stor) leker jag med tanken på hur bankkontot skulle ha kunnat se ut om jag la drivet, tiden och entusiasmen i näringslivet istället för i världens bästa kommun (!) ;-) Jag har en hel del vänninor i mitt karriärnätverk som gör just det och en eller ett par av dem har lyckats med att lyfta lönen med 10.000:- under ett år på att byta jobb....
Frågan är hur många som lyckas med motsvarande i min bransch under ett decennium...?

Men, jag har sagt det förr och det tål att sägas igen, frågan är om drivet och entusiasmen funnits där för mig om jag varit någon annanstans?
I alla händelser har PfB tänt mitt intresse och jag läser numera gärna både VA och DI. Det är ju ta mig tusan KUL med ekonomi!!!! Go figure!

(ni märker att jag börjat med min merger...)

Kök

Eftersom vi var tvungna att åka till IKEA för mitt arbetes räkning (skulle köpa skattkista och skatter till ett av höstlovets happenings men så hade BoU-kvinnan glömt ge mig sitt kontonummer eller vad det heter så jag fick ställa tillbaka allt och slösa bort den arbetstiden) så passade vi på att köpa nya handtag till köksluckorna! Kul och nu är jag så klart nyfiken att se hur de lyfter helhetsintrycket där inne.

Sedan fotona togs har faktiskt även mattor och lite annat köpts men ännu har jag inte hunnit slipa och lasera badrumsskåpen (och en hylla i hallen). Varför har inte dygnet 59 timmar och veckan 17 dagar?

För mycket

Just nu är det risk för overload inne i min skalle: nu slåss för många tankar om utrymme och tid. Då blir det nog lite stiltje här, är jag rädd. 

Då är det ju skönt att fly till arbete: idag är det familjelördag på mitt jobb och då ska yngste sonen avnjuta teater, Hönscirkus, och jag smälla på det stora smajlet till alla brukare ;-) Sedan återvänder jag nog till badläge med bästa tidningen "Passion for business" och drunknar lite i den...

Önskar er en underbar helg!

Grannhus till salu

Ytterligare ett grannhus till salu!

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/309619Funderar

Idag (och igår och antagligen imorgon) funderar jag över huruvida jag ska merga mina bloggar till en, på något vis? Det är för tidsödande med två, i alla fall om de ska hållas fräscha och uppdaterade och spännande (jomenvisst, sätta tokhöga krav på sig själv är ju ett måste???!)... Kanske ska den här bythepine.blogg.se vara basen och sedan kan dreambloggen bli special för foton och hemskt hemlig text?
Inte för att jag har så hemskt många hemligheter heller. Men en del. Och dem lär jag väl inte brodera ut där heller?
Si eller så? Det är frågan. Men något måste hända, det är ett som är säkert.

Att sitta på tåg 4 timmar om dagen är skönt - ni kommer ALDRIG höra mig argumentera om det. I LOVE egentid till reflektion och drömmar. Men vardagen har samtidigt blivit mindre, kortare. Det finns inte mycket kvar efter förskolehämtning, hundpromenad och middag. Särskilt inte om man hemfaller åt arbete en stund på kvällen, ja då är det noll och nada kvar till att vara social.
4 timmar om dagen på tåg. Kaffe Latte, studier av människor, bokläsning, tidningsläsning och (hjälp/håll i dig) godisätning är sådant som kan roa så många timmar.  Musikavlyssning är hett också men min mobil erbjuder för tillfället ett begränsat utbud av Rod Stewart, Prince, Depeche Mode, James Blunt, Phil Collins och några till. Att höra Blunt lovprisa "Beautiful dawn" är marvellous på morgonen men hur gudomlig han än är så orkar jag inte med honom i 4 timmar. Prince går inte alls av för hackor - är ett geni - men även hans sexuella läten parade med grymma texter och ännu grymmare musik blir enahanda efter några veckor. Jag har långt ifrån allt av någon av nämnda herrar heller, så ni inser utbudet! Men jag roas, underhålles och stimuleras.

Jag promenerar en rask promenad om 30 minuter två gånger om dagen, så jag får en timmes ordentlig promenad också. Mina forna jogging- och dansben gillar det nya läget och har tagit ny form. Häftigt.

Far med osanningar

Oj, jag far visst med osanningar :-o Det finns visst återvinningsattiraljer på ikea. Just for the record.
Ooops.

Jag hinner inte vara särskilt spännande eller intressant här i denna blogg i dessa dagar. Jag har för mycket annat i mitt huvud helt enkelt. Både stort och smått. 

Nu ska jag till exempel arbeta. Adios!

IKEA-dags!

Alltid lika kul :-)
Visst gillar jag att återvinna: men inte toalettborstar, sophinkar och badrumsmattor. Nej, ska jag köpa det får jag snällt handla där följande kombo finns: god formgivning till löjligt lågt pris. Annars får jag avstå och jag är INTE Mrs. Avstå.
;-)
Följaktligen gläder jag mig som en treåring åt besöket dit. Vi har så många små luckor i vårt hem som behöver fyllas med saker! Men var man hittar återvinningskärl, det förtäljer nästan inget någonstans :-o Det har vi inte kunnat luska ut. Det trodde vi IKEA erbjöd men det gör de inte - inte sådana smidiga som vi vill ha i alla fall.

En hylla till badrummet vankas också samt en leksaksförvaring till minsting.

Sedan hoppas minsting i sin tur på fika (check) och sedan samvaro med kamrater (antagligen-check). Hinner vi ska vi även låna BR-föreningens inhyrda elektriska häcksax och kapa häcken. Men vi får se hur lång tid saker och ting tar...

En underbar dag väntar i alla händelser. GUD vad det är gott att leva.

En första "städdag" avklarad!

Då har vi även hunnit med en städdag! Vi har väl bott här i en knapp månad och nu har vi alltså hunnit med att röja rejält. Jag har oljat in garage så det stått härliga till - har säkert hunnit med 20-30 garage :-)
Det var jag och ett gäng andra pensionerade gubbar...! Vi hade muntra diskussioner om allt mellan himmel och jord och det var givande. Jag uppskattar mycket att samtala med människor i olika åldrar, det blir för enahanda med bara jämnåriga.

Självklart talade jag även med de andra föräldrarna och träffade även den siste föräldern till Johannes små vänner och han var kalastrevlig verkligen. Mitt i städdagen fick vi grillad korv och kaffe och det var gemytligt och trivsamt. 

Idag kom även svärföräldrarna med sina föräldrar på besök - samtliga var nyfikna på vårt hus! Så vi jonglerade både oljande och fikande och hund-undanstoppande ;-)
Nu väntar mest mathandlande och sedan mumsande - det är vi (särskilt jag som varit med på plats HELA tiden) värda.

Viva Nordåsen, nu är vi tjusigaste och mest upphottade området i stada.

Lule & Kalix

Är inga dåliga grejer - inte i i oktober heller!!!!
Men ikväll åker jag hem till kära Floda igen.

Sly-bry

Sly, finns det gott om hemma hos oss! Jag har i dag, med mina bara händer, röjt sly. Började glad i hågen att plantera krokusar och tulpaner på baksidan (utan att äga en susning om hur man gör) men övergick till att röja sly på sidan av huset när sonen började leka med kompisar utanför. Där satt de gigantiska Ormbunkarna som sten men jag slet i alla fall av bladen... På framsidan av huset kunde jag med mina nävar och ett par klena små plastspadar röja undan allt från gamla utkastade kaktusar till maskrosblad modell dinosaurie :-o Och sedan kasta undan avklippta buskpinnar som legat gud vet hur länge. Nu syns det i alla fall att de som bebor detta hus inte är nöjda med den gräsliga trädgården. Jo, för vår trädgård näst intill skämmer området. I alla fall på framsida och ena sidan.
Vi har att göra, sanna mina ord.

(J har lekt massor med sin granne F idag. Först var F ute med pappa och sedan var F ute med mamma, så jag hade glädjen att få långa pratstunder med dem båda. De är mycket trevliga och jag gillar dem! J's andra kompis A har också en trevlig mamma men hennes man har jag ännu inte träffat.)

Erica, med flera: foton av i helgen!

Vassegoda: foton från igår!

Olika rum

Badrumsfönstret i badrummet på övervåningen. Här bor det smurfar!


Entréhallen. Här är inte som det ska! Vita skåpet saknar hyllor, avhängnings-
möjligheterna är förre ägarens och ska bytas någon gång och någon mer
hallmatta, vid, dörren behövs!


Dörrparad: klädkammare, förråd, tvättstuga - och ej i bild: badrum.


Vårt sovrum. Här ska målas vitt och inköpas nya fårskinn till golvet (J har ärvt
de vi hade). 


Mysigt med J's säng vid vår och så praktisk balkongdörr för frisk luft!


Miniskoparad. Här ska köpas fler...!


Fönsterbild. J arrangerar om dagligen bland våra stenar från sommarstugan, 
så så här ska det "egentligen" inte se ut..!


Höst i vår häck (som ska väck!).


Hund som ÄLSKAR att stå här och speja på hunden i huset tvärs över :-)


Badrummet på nedervåningen. Hyllorna ska laseras vita och faktiskt återvinnas
på så sätt. Miljövänligt, billigt och personligt - det gillar jag!

Hallfönstret med lite trädgård utanför.


Båda mina söner nyttjar sina cyklar friskt. Här står de båda i trädgården
utanför huset. Härlig helgidyll, tycker jag.


Vardagsrummet

Vårt mysiga vardagsrum. Här ska målas om: vitt med Josef Franks tapet
Teheran, vit på en vägg. TV-delen.


En matdel har vi knött in även här! Här äter vi middag på helgerna.


Trädgården skymtar i fonden.


Olika vinklar.

Ett rart par, numera.


Myspys-bild.


Trädgården utanför fönstret.


Ljung!


Skyar och trädkronor.


Natur alldeles inpå.


Rabarber.


Presenter som väntar på att planteras...

Ett rum som fungerar alldeles utmärkt.


Lite 50-tal, lite 80-tal och lite nu.

Foton, köket

Välkommen in! Det är nästan bara en matta som saknas här inne. Och så ska
förstås tavlan hängas upp. Men alla mojängerna till IKEA-ramen finnes ej...


Det är kul att möblerna både får plats och gör sig här (ooops hund under bord!).

Fönstret.


Hehe, typisk mäklar-close up ;-)

Igen.


Här bor/bodde korsis. Vet ej om han ännu är i livet?


Står i balkongdörren och fotar vår utsikt.


I huset längst till vänster bor J's kompis A!


Höstiga färger i Floda.


I bakgrunden skymtar vardagsrum och trädgård.


Uråldrig kyl och frys. Ska också bytas någon dag.

Exakt det jag sökte

Idag var min första lediga lördag sedan jag flyttade hit. Till Floda. ÄNTLIGEN skulle jag få gå ned till Floda lilla centrum och insupa idyllen där nere! Sagt och gjort: efter frukosten sa yngste sonen:
-sa vi gå och köpa godispåse nu?
Och det skulle vi. Godisaffären har just flyttat in i det gamla lilla stationshuset vid tåget, i ny fräsch lokal, med nytt fräscht godis. Både sonen, modern och fadern - som tog sig nästan två hela timmar ledigt idag - köpte varsin påse :-)
Sedan skulle vi hämta ut kontanta medel till det lilla fiket vi drömt om att besöka, sedan i juni månad. Där vi hämtade ut pengar höll "Scandinavian Strings" (barnorkester) en violinkonsert som vi lyssnade till.
Vi vandrade sedan till Second Hand-butiken som håller öppet, i två olika lokaler, varje lördag. Sedan bevistade vi det lilla caféet i Aludden som vi alltså stått efter i fyra månader. För dem av er som sett kultklassikern "Livet på landet" (privat favvo) säger jag bara:
-det Chevy Chase med familj betalar de boende för att agera (idyll till max) för att få ut mesta möjliga för sitt hus för, vid försäljning, fanns här ofinansierat!
Inne i caféet kom vi till en annan värld, en annan tid. Violinisterna körde en extra konsert där inne och föräldrar och syskon trängdes med pensionärer som ideellt arbetar för caféet och second hand-butikerna. Vid vårt bord satt ett pensionerat par som var oerhört trevligt! Mannen skojade oupphörligt med Johannes och Johannes ömsom skrattade och ömsom blygdes av det hela. En kvinna kom med jämna mellanrum och fyllde på våra pyttesmå kaffekoppar och vi mumsade pensionärsbakade bakverk. Bakade på det gamla goda och kompakta sättet, ni vet.
Inne i salongen rymdes skratt och glädje och även ett byoriginal.
Johannes köpte en tavla på väggen till överpris: tavlan kostade 15:- men Johannes bjöd 20:- och på så vis har vi både med våra fikapengar och tavelpengar bidragit till "Världens barn"-galan ikväll och Aludden/Missionskyrkan i Floda kommer att stoltsera med 50.000:- inbetalade kronor i afton :-)
När Johannes köpt tavlan kom en gammal sjöbjörn fram och berättade att han vid 15 års ålder arbetat på just ett sådant skepp och gav glad i hågen Johannes en hel skopa kunskap om dessa stolta fartyg.
När pensionärsparet lämnade vårt bord hade de redan tillsett att Johannes fått det glas mjölk han ville ha och de hade klappat Johannes kind, min axel och skakat makens hand. De hade också sagt till Johannes vilken tur han har som har en så snäll mamma! :-)

Vad ska jag säga? Visst trodde och förväntade jag mig en idyll i Floda. Visst vet jag redan vilken sanslös skönhet trakten bjuder och vilka härliga backar trakten förärar mina allt starkare ben dag för dag. Men det går inte att drömma ihop eller fantisera ihop det vi njöt i förmiddags. Idyll, ett slitet ord för stämningen. För mig var det perfektion. Lite 50-tal sådär och nästan 40-tal till och med. Generationsmöten och musik tillsammans med hembakt och den omtanke insamling åt bättre behövande ger.
"Livet på landet" sa jag, "Morden i Midsomer" svarade maken ;-)
Ni förstår själva vad jag söker beskriva för er.

Sedan åkte maken till arbete. Efter en stund tillsammans jag känner vi väl behöver just nu.
Johannes och jag promenerade uppför hela vägen hemåt och stannade då och då och beundrade naturens skönhet. Alla de träd och all denna skog som fram till alldeles nyss bjöd flera nyanser av grönt bjöd nu desto fler nyanser av höst. I fjärran hörde vi motocrossbanans brummande. När vi kom hem var ljudet inte längre i fjärran utan alldeles intill, så vi gick dit för att titta. Häftigt att se de unga ha så roligt. I skogen, där vi stod och kikade, doftade det mossa, löv och träd - underbart. Jag kan ta mig tusan inte fatta att jag BOR så här. Att livet ÄR så här.
Bra.

Siktar på foton i helgen :-D

Jag vet, jag vet. Foton saknas verkligen. Jag saknar att fota. Det är ett konstverk varje morgon att gå till tåget, dimman ligger tät nere i dalen och stiger sakta uppåt mot trädkronorna. Det tar andan ur mig faktiskt.
Det ska fotas.

Jag misstänker dock att vissa tjatisar (ingen nämnd och ingen glömd) vill se inifrån-foton?!!!
Det ska bli!

Läsning (för dem av er, hrm, som inte går in på systerbloggen...)

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=764&a=449810

:-)  :-)

Lite i taget...

Lite i taget går det framåt. Vi hänger en tavla här, plockar upp några filmer till en hylla där. Nu har vi fått undan så pass att endast en handfull lådor står framme och skämmer hemmet. I klädkammare och förråd står förvisso fortfarande lådor men det känns mer som att läget är under kontroll nu än vad det gjort på bra länge.
Och det känns befriande!
I dag kunde jag på eftermiddagen sitta och arbeta på en stol i solen ute i trädgården. Hade det inte varit för migrän hade det verkligen varit kanon, men det var nära nog ;-)

Jag andas mig hög på skogsluft både hemma i trädgården och på mina 25 minuters-promenader till och från tåget. Och det är en bra high!

IDYLL

Det ÄR en idyll vi flyttat till!
I förmiddags när Johannes och jag plockade upp från lådor och städade i sovrummet med öppen balkongdörr, hörde vi en liten röst utifrån som sa:
-Johannes!
Det var hans kompis från förskolan, från hans avdelning, och hon och hennes mormor var på väg in till mormor. Hon bor i huset bredvid vårt :-) Johannes rusade då ut för att leka, för andra gången idag. Han lekte med den flickan och då kom även hans grannkompis F ut och så lekte de alla tre. Sedan kom mina föräldrar förbi med tårta, så när jag gick in stannade J ute med kompisarna och mormodern som erbjöd sig att se efter trion. Vilken lycka för J! Hela ansiktet sken :-)

Idag har även han och Marcus varit ute och lekt med grannkompis F och hennes pappa och papporna socialiserat och haft trevligt. Marcus och jag har även tillsammans packat upp en del lådor, spikat upp en del saker och fikat och hunnit SES lite - inte illa alls!!! Det har varit en pysslig, umgås:ig och mysig söndag vilket var skönt eftersom jag arbetade och hade halsont igår....

Nu är det en lugn söndagskväll också: J är nybadad och nytvättad i håret, jag har nattat honom och Marcus röjt runt i förråd och klädkammare. Soffan tjänstgör just nu som förvaringsplats för våra lekamen :-)

Grannar!

Trevliga sådana. Ska detta inlägg handla om: jag har träffat dem vid två tillfällen nu, somliga av dem. Första gången var de två barnen i Johannes ålder ute och lekte med sina Bobby cars och då cirkulerade vi lite i faggorna. Efter ett tag gick ena mamman med sitt barn och den andra blev kvar och vi talade en stund. Barnet var glatt och mamman väldigt söt och rar. Vi hade trevligt. 
Sedan igår hörde J dem leka igen (det hörs ordentligt, om man säger så!) och vi skulle ut igen! Då träffade jag de båda mammorna igen, en pappa, vår "riktiga tant Berg" (oerhört trevlig ensam lite äldre kvinna med hund), en annan hundägare med hund och ett annat barn. Även ett annat hundägarpar boende i en villa en bit ner i backen fick jag glädjen att hälsa på. Och, vet ni, säljaren hade rätt - de var alla trevliga :-) Alla.
Johannes trivdes och jag med. Även det känns alltså bra.

Spindlarnas krig vanns förresten av korsis. Han vakar och vaktar ännu sitt nät och de svarta korsen pryder ännu dess rygg. Allt är precis som det ska således.

Spindlarnas krig?

Under flytten gjorde jag en makaber (enligt mig) upptäckt: det bor en gigantunomus SPINDEL i taket ovanför vår balkong. Den har en tjock, stor kropp med tre tydliga svarta kors på och torde väl höra till arten "Korsspindel"? Korsspindlarna på nätet är med bruna, denna är ljus med dessa tre svarta kors. Nåväl. Jag orerade om denna spindel ett slag och store sonen och maken himlade med ögonen och hånade mig för detta. I bästa Karlsson på taket-stil faktiskt:
Det är en värdslig sak - en liten spindel. Typ så.
Till de fick se den!!!
Store sonen kaxade sig om om det gällde "Mitt i naturen" eller "Jakt och fiske" med en tidning i näven och maken skrattade lite, på vägen till balkongen. När de sett Den sprang de. Store sonen hela vägen ned till bottenvåningen och maken in till vardagsrummet. Det stod ganska snabbt klart att ingen av dem avsåg döda den. Längre.
-Den dör av kylan sedan, sa maken.

Vi lever i frid med den under tiden.

Idag kastade jag mitt vanliga getöga på Spindelnätet. Ibland brukar vår korsis vara i det men oftast inte. Det är makalöst skickligt konstruerat och fäst i en rostig järntråd och omsorgsfullt ihopknåpat i största allmänhet men idag hade en ANNAN stor SPINDEL hittat nätet :-o En sådan där med nästan alienaktigt långa ben, ni vet! Den bara var vid nätet när jag tittade ut. Hur ska det här gå?

Kanske följer fortsättning, kanske inte. Man kan helt enkelt inte styra över naturen utanför huset...

RSS 2.0