OJ då, vi glömde...

att fira vår 11-årsdag som var i måndags!!! Att maken glömmer årsdagar är jag van vid men att jag?!
OK det var viktigt ledningsgruppsmöte och maken och jag har ett nytt roligt projekt som upptar tankarna men ändå. Vi GLÖMDE detta det viktigaste datum av alla :-o

Baske mig, det får vi ta igen ikväll! I den mån det går när nu efter J tillfrisknat hjälpligt, jag insjuknat ordentligt i feber....

Grattis på oss! Må vi kunna ta bio sometime soon, bara underbare maken och jag.

Ankomst

Jajemen, de kom, de efterlängtade attiraljerna! Naturligtvis gick det inte att installera allt smärftfritt och givetvis flöt inte allt på MEN nu är allt på plats (om än inte färdigt så som det ska). Vi trivs redan ihop, maskinerna och vi.

Alla apparaterna i köket hade 20 år på nacken och den som brötade mest och var mest i behov av att bytas, var köksfläkten. Den var också det enda vi med säkerhet bestämt att vi skulle byta. Den var den svåraste nöten att knäcka estetiskt och funktionsmässigt. Efter mycket velande hade vi bestämt oss men det blev trots underliga omständigheter inte den vi valt (!) utan en helt annan. Den helt andra är snyggare men OJ vad besvärligt det skulle visa sig bli. Vi måste riva skåp...
I ett inte sprillans nytt hus vet man aldrig hur det ser ut under, om man säger så...

Jaja, nu är köket inte befolkat av 20-åringar utan rakt av utav årgång 2009! Snyggt, bra, gott om utrymme och energisnålare. 

Det kändes som en riktig hotellfrukost där inne igår, när jag intog en brunch runt 12-tiden (efter jogging, samtal med utflyttande grannar, samtal med ej-flyttande grannar och barnpassning av x antal olika grannbarn - livet på "landet") :-)

Jag vet att ni vill se foton och de kommer! Idag ska vi på kalas i Skövde, så det dröjer något...

TACK från mitt hjärta, också, för alla rara och fina kommentarer om vårt hem. Så roligt att ni gillar det och att ni talar om det. Det värmer absolut! Kramar till er.

På fredag gäller det!

Då kommer fyra snyggingar till vårt hem :-)
*hurra hurra hurra hurra*

Färdiga foton ;-)

OK, here goes:


Vardagsrummet i oktober förra året, när vi just flyttat in. Tapeten var vi inte nöjda med..!


Matsalsdelen, samma dag.


Igen.


Och så nu då:
:-)


Nya fondtapeten ser du bakom TV'n.


Soffan och fotpallen matchar tapeten.

Jag är väldigt glad i tapeten :-)


I bakgrunden skymtar köket.


Matsalsdelen numera.

Från annan vinkel.

Det är är kul - det ser ut som en smarrig godisskål men är J's egenhändigt gjorda
halsband!


Tapeten.


Blommorna som jag tror inspirerats av...:

Trappräckena är nu på plats:


Skönt!!


Köket


Köket i oktober, 2008Och nu! Väntar dock fortfarande på vitvaror...

Övre luckorna svarta och vi är mycket nöjda.Sovrummet


Sovrummet, oktober 2008


Igen. J's plats till höger i bild.


Nu! Augusti, 2009. Före konstverket hade kommit på plats.
Ni ser att fotoramen gapar tom!

Utanför trädgårdsdörren finns mysig sittplats.


Konstverket på plats!
Fotot av Ales stenar har stor betydelse.

Vi är kalasnöjda. Glada också. Vi har också städat det mesta nu och konstaterar att så här fint har vi aldrig haft!!

God afton.


Att bli "färdig"

Trots att jag VÄL vet det och trots att jag för länge sedan läste en bra krönika om det - och återläste den idag -  så kan jag inte förneka att jag tänkte att vi skulle bli "färdiga" med sovrummet idag. 
Jag klagar inte - det ÄR fint, jättefint, men ett konstverk gick inte att sätta upp för det behövdes särskilda skruvar, fotona vi skulle framkalla och rama in har vi glömt att framkalla så ramarna gapar tomma som på IKEA-varuhuset eller Mio... ;-)

Och se, då vill man inte fota och lägga här som "voilá: färdigt!"...
Nej, konstverket ska i alla fall upp. Ramarna kan få gapa tomma, det är OK men konstverket ska sitta över sängen och är väldigt speciellt både för mig och maken, så det får kameran snällt vänta på.

Annars går det framåt. Sovrummet blir precis som jag visionerat och enligt maken "ett av hemmets finaste rum" :-) Det känns kul. I hallen städar vi nu, för där stod allt krafs och tjafs hela tiden. Trappräckena är inte bara färdigmålade, de är även uppsatta! Vardagsrummet har ju fått sin kudde, sin rosa soffa med fotpall och sin fina tapet och övre hallen sina attiraljer. 

Köket väntar ännu på sina vitvaror.

Tvättstugan har fått hyllor så den går att använda effektivt.
Så: trots att det inte är "färdigt" (i en ordagrann tolkning av det ordet skulle J's rum finnas, i princip alla golv vara bytta, badrummen omgjorda och trädgården stenbelagd/terasserad och omgrävd och gräs-sådd) känns det väldigt fint i ett hem som är mitt, för första gången. Vi har haft OK fint förr men aldrig så som vi verkligen velat ha eller välja - det har vi inte haft råd med förr.
Jag är nöjd och glad och väldigt uppåt ikväll, trots att jag noggrant rengjort badrummet och skrubbat och gnidit från topp till tå. Det var slitigt med denna ytskiktsrenovering hela semestern men det känns även attans bra och som en slags lättnad att vi kommit så långt. 

Foton kommer att komma och det snart!

Uppdatering om sakernas tillstånd

Tapeten hade kommit och vi har hämtat. Den sitter även uppe nu också och vi är mer än nöjda. Maken börjar nästan fundera på att bli tapetsör...! Han har absolut talang för denna syssla :-)

Trots att vi trodde oss klara så blev det en liten lista på saker vi hade glömt att skaffa men skulle ha, som vi skulle ta på ett bräde igår. Utan barn. Några små missöden uppstod så vi hann inte handla allt och när vi kom hem igår visade det sig att maken tagit en röd byrå istället för vit, så nu är han på - just det - I K E A igen, vid byten och återköp IGEN!!
*moahahahaha* - vad sa man förr? Det man inte har i huvudet får man ha i benen. Och jag får ha päsejour förstås...

Men men. Sista lagret av färg på räckena ska läggas idag, de skulle bli ett evighetsprojekt tydligen. Men ikväll skruvar vi upp dem. Till slut. Heaven!

Idag håller vi andan att leverantören ringer om kyl/frys-, spis- och tvättmaskinsleveransen annars kommer de ju inte imorgon och då har de inte hållit sin leveranstid. Var vi naiva som trodde de skulle göra det? Läser om människor som först väntar 122 dagar på en soffa och sedan får skaffa en annan istället....

Semestern lider mot sitt slut och det har varit en annorlunda semester med mycket arbete. Dock arbete av annat slag än på jobbet så man är nog ganska frånkopplad trots allt. Fick man önska hade jag önskat mer tid än 2-3 timmar på stranden, men man kan ju inte få allt hela tiden ;-)

Foton kommer så fort allt är på plats, städat och fotat!

Köket - lite check!

Nej, kyl, frys, spis och fläkt är inte på plats ännu men ta mig tusan allt annat som skulle donas där inne! Panelgardiner i två rader, de nya skåpsluckorna (de har till och med fått sina handtag) och nya gångjärn så de inte smäller igen utan sakta stänger sig sista biten :-)

Nu väntar vi endast på vitvarorna.

On another note: nu kör jag vecka två med nystart för jogging, hade glömt hur underbart det är! Jag klurar som bäst på hur jag ska kunna få in även detta i mitt fullspäckade schema under hösten. Jag vill jogga fem gånger i veckan men inser att det är svårt att lösa. Tre gånger borde jag dock kunna få till.
Hoppas det!

De hade stängt...

... på måndagar *grrrrr* ;-)

Och maken kapade av en (vår enda!) gardinstång fel eftersom han "mätte fel", så den blev kortare än önskat. Och så hade han köpt fel skena också: 45 cm istället för 60 cm - blir för honom att åka till I K E A ännu en gång. Så roligt. Han längtar till kön på "byten och återköp".... ;-)  :-o  :-(  :-D

And the hits just keep on coming.

Får nog ringa...

Nu vill jag att den andra tapeten ska anlända. Sovrummets övriga tre väggar är färidmålade och står - liksom jag - och bara VÄNTAR på att tapeten ska komma, så man kan göra i ordning och sedan börja städa detta eländiga hem äntligen.

Kvinnan på Lilla Nääs skulle ringa när tapeten kommer. Jag tror jag ringer idag för att höra hur landet ligger...
;-)

Den är på plats!

Halleluja.
Maken satte upp fiiiiiiina tapeten i ett flygande fläng. Mönsterpassade, skar och allt.

Du äger, Marcus! :-)

Riktigt sköna dagar!

Hemma och donar lite, äntligen. Igår hade vi två omgångar gäster så då donades det mest med att göra den allra mest brådskande städningen, typ dammtorkning eftersom det knappast gjorts under semestern alls. Bra att få en anledning, som alltid!

Först kom min faster med man åtföljda av min far och det var så roligt att ses och att se dem här, eftersom de inte bor i Sverige och inte heller är här så ofta. Vi satt en stund i skuggan vårt parasoll skänkte, tillsammans med mina söner och pratade och fotograferade. Mysigt.
Sedan på kvällen kom våra urmysiga grannar hit och drack vin och whiskey och åt goda bigaråer och melon: ljuvligt. En mysig kväll tillsammans, som alltid.

Idag väntar målning och tapetsering men först en tur till K-Rauta eftersom färgen alltid tar slut snabbare än man tror och eftersom sonen växer så det knakar och det i komination med att han sliter byxknän i parti och minut innebär att vi måste ladda upp på klädfronten inför hösten!

Se där, hur snabbt man fyller en söndag med arbetsuppgifter!!


Min make M, min far O och min fasters make U. I skuggan.


U funderar över BR-frågor! Det tangerar hans bransch.


Min faster och gudmor G bekantar sig med J.


Vi pratar så mycket vi hinner ;-)


Jeez, vad jag gestikulerar!!!


Glad pose.


Sedan börjar vi skratta igen :-)


*hahahaha*


Jättekul!


"Alla" med på bild.


Även min far.

Det var en mysig stund. De gillade vår enkla tjäll, trots att de kom mitt i renoveringskaos och till ett halvstädat hus!

Rar liten vän som kommit för att stanna

Denna rara lilla vän har kommit för att stanna:


Äntligen fick jag in min "Teheran, vit" i vardagsrummet! Eftersom tapet inte
finnes fick det bli en kudde istället. Kudden är färgmatchad med tapeten
(vi hämtade idag!!) och till och med lite lagom kul mönstermatchad då en liten
del av mönstret i tapeten utan tvekan hämtat sin inspiration från den store Frank.


Tyget är det finaste, vackraste jag vet. Färgerna älskar jag och mönstret är härligt
fantasieggande. Tyget gör mig glad och pigg och det gillar jag förstås.

På söndag ska det bli regn och åska - då kommer nog tapeterna upp :-)

Hemkomna från två dagar i Astrid Lindgrens förtrollade värld!

Jaaaa, där har vi varit och haft rätt och slätt gudomligt! Nu låter jag foton (ett axplock av de 600 tagna) göra det mesta berättandet, med lite hjälp av bildtexter:


Vi surfar efter ett hotell, kvällen före vi drog dit. Vädret var det som skulle avgöra
tidpunkten, hade vi bestämt. Och nog blev det hett och soligt alltid!


Passerar genom Mariannelund!


Först en tur till Katthult.


Skön småländsk natur. Astrid fångade den genom berättelserna hon skapade.
Till och med ljuden.

Inne i snickeboa.


Framför boningshuset i Katthult. Så mycket känslor och minnen som väcks till liv!


Den vackert gula dörren.


Trisseboa med sitt berömda fönster. Emil är min favorit bland Astrids figurer
och näst därefter kommer Lotta.

Somrigt hett i Småland den femte augusti år 2009.

Framme vid Astrid Londgrens Värld. Lottas hus allra först.


Mor får en puss på munnen av son :-) Glädje, vittnar det om.
Jag fick många sådana dessa dagar.


Bråkmakargatan.


Lilla staden. Var liten.

Fikapaus till teater på första parkett!


Dessa herrar anlände.


Det var läbbigt.


Ruskigt.


Inne i Vimmerby på kvällen. Bibliotekarien övervakar vad Astrid får på pränt!


Världens kuligaste lekplats - inne i Vimmerby. Full av Pippi:ar och Emil:ar...


En kvällstrött hund övervakade det hela på håll ;-)


Dag 2 på ALV. Denna hjälm ville han GÄÄÄÄRNA ha.


Jag iakttar min sons bravader.

Oj. Utanför Törnrosdalen stod en Tengilvakt och hejdade oss.


Han stoppade J.


Och krävde att få testa hans svärd. Spännande värre!


I hand på en fyraåring.

Bra med goda axlar att sitta på.


Det var hett och denna hund fann på råd.


Utsikt över Ingatorp (minns ni - dit far Anton och Alma på kalas när Emil passar
på att bjuda fattighjonen på julmat?!), från Toppstugans café.

Bästaste resan - underbar semester!

En dag ledig från renovering!

Igår var det en jättemysig dag, vi hade besök av två av mina favvo-vänner med familjer! Dagen spenderades på Liseberg och kvällen innebar matlagning tillsammans, hemma hos oss. De fick äntligen se huset live - huset jag talat så mycket om och som bland annat de varit med om att heja på när vi skulle köpa :-)
Jättejätteroligt!!


Johannes åker kaninbåtar med vännerna A och E. Och mamma K.


Farfars bilar med samma glada gäng!


Middag på två bord.


Underbar grillad mat och grymt god dessert!


Männen hade det trevligt också.


Barnen skrattade, lekte och var pigga till 23:30!!!


Skratta bör man (och här var det visst år Per....nilla?).
Alla barnen ser på film, en liten stund.


Boysen studerar in Blixten Mc Queen...

Kanondag att minnas och välbehövlig paus i renoveringsarbetet! Tack allihop för en toppendag!

Before and after - on demand!

Några har efterfrågat före- och efterbilder och det var inte lätt att hitta! Jag har uppenbarligen inte velat fota hallen vi restylat - så gräslig var den. Men förre ägarens foton och mina egna när vi var på inspektion, fann jag till slut.

För glädjes skull slänger jag med nya foton av vardagsrummet där en liten karamell kommit på plats: en numera rosa soffa och fotpall :-) Den väntar tålmodigt på sin tapetkompis... Under tiden fortsätter maken med sovrummet, jag med trappräckena och tiden rusar. Vi ska även på visit nummer två hos snart ex-grannarna som fått tillgång till sin nya villa en bit bort. Det artar sig strålande hos dem och vi ser fram emot många grillkvällar där kommande år. Snart har vi inte bara grannar som vänner, utan "bara" vänner också. Det trodde vi knappast att vi skulle ha i Floda, för ett år sedan!

Just det, handdragen gräsklippare har inhandlats - nu blir gräset ordentligt kort och maken får motion ;-)


Trappavsatsen, sedd från vardagsrummet. Före.
Medan förre ägaren bodde kvar.Och efter. Självklart ska även listerna målas vita men det har vi inte kommit
till än!Trappan igen, klar förbättring. Trappstegen ska också åtgärdas, de kan inte
förbli som de är. Den smutsgrå mattan ska bort och stegen målas vita.Före. Förre ägarens tid också. Snajsigt gul servettunn tapet, som lossnade
när jag drog av tejpen vid karm-målning. Längs väggen till vänster hade vi
hideous gamla björk-Billy-bokhyllor fullproppade med böcker och även krafs...Samma vy exakt. Efter restyling.Sett från trappans övre steg. Jo, vi har gallrat rätt hårt (läs: JAG, gallringsfascisten!)
Men får även ha ett närmagasin någonstans i huset - troligen i sovrummet.Konstfoto av Lee Hodges. En inflyttningspresent.Maken får en av fyrkanterna till sina grejer!I närbild.


Som sagt, nu är det sovrum, lite i vardagsrum, lite i kök som väntar. Inom 14 dagar anländer kyl, frys, spis och tvättmaskin. Sedan ska en ny spisfläkt inhandlas och Johannes rum byggas. Både terass och nya golv får anstå lite - vi orkar helt enkelt inte gapa över mer just nu :-)

--  en stund senare --  OJ, glömde soffbilderna :-o


Rosa älsklingar på plats :-)Känns kanon!Inväntar nu tapeten från Pip Wallpaper.

Over and out!

RSS 2.0