Foton


Julig ankomst.


Mysigt rum!

Här avnjöts Mojitos senare på kvällen :-)


Före bad och middag: förväntansfulla :-D


Efter bad, på väg till middag.


Havet i Ystad är det vackraste som finns!
En fågel åt ett rejält fågelskrovmål.
Rå skönhet.Solen visade sig.

Jag njuter av utsikten.

En härlig helg!!

M bjöd på väldigt god lunch.


Min gode vän från barndomen: J. Vi har känt varandra i 31 år :-)


Ytterligare en av alla dessa "stunder" livet består av.


Åhhhh, vilken helg!

En av mitt livs bästa helger. Därom råder ingen tvekan.
Maken och jag hoppade in i bilen strax före lunch i fredags och så bar det av till Ystad Saltjsöbad för övernattning, trerätters, badande och drinkdrickande framför brasan.
Miljön i nyrenoverade och nyinredda YSB var helt i New England-stil, vilket passar suveränt vid sandstrandskanten förstås!
Poolen omgiven av lyktor som var varm och go njöt vi flytanden och simmanden i och bubbelpoolen var härligt avslappnande. Vi hade turen att pricka in besök i poolrummet då vi var ensamma där inne, flera gånger :-)

Hela vistelsen på YSB var en enda lång njutning: vi talade om helt andra saker än hemma (där vi ofta tycks tala om barn, hund, roddning, jobb), vi hasade ömsom i badrockar på väg till pool, ömsom lite piffiga till baren eller restaurangen. Vi njöt och var väldigt närvarande hela tiden. Tog tillvara på tiden och upplevelsen. UNDERBART, är ordet även om det inte räcker till. Vi hade roligt ihop.

På lördagen krönte vi morgonen med poolbad och då det var ljust ute denna gång, satt vi i bubbelpoolen som var HET och såg ut över havet och stranden i Ystad. Vi såg strån vaja, fåglar landa och människor streta fram.
Sedan var det promenad på samma strand, som gällde och det det blåste lite så vågorna slog höga. Magnifikt! I promenaden rann allt mitt smink bort, så det vara bara att lägga ny make-up i bilen på väg hem till goda vännerna Jörgen & Malin med familj. Där fick vi så mysig och god lunch och spännande samtal om inredning, boende, musik och Skåne! Ren och skär balsam för själen - för finns det något i världen som är bättre än spa är det riktigt goda vänner :-)

Vår underbara Skånetur avrundades med besök på IKEA! Jo, ni läser rätt. I Malmö finns landets största, alldeles nygyggda och jag har hört att det är världens näst största. Vi hade dessutom inköp att företa på just IKEA, så vad bättre än att åka dit? Utan medföljande barn?
Det blev spegel och hylla till övre badrummet och nya hyllor till köket, eftersom ett skåp där ska bändas bort. Eftersom jag är IKEA-freak, var det en god prick över mitt !i! ;-)  :-D

Idag, nu, sitter jag bredvid den lille son jag längtat mycket efter. Vi ser på barn-TV. Strax ska vi iordningställa adventsfrukost och sedan väntar bakande av julgodis och uppspikande av de inköpta attiraljerna. Även denna dag ska krönas på mysigt vis: vi har blivit inbjudna till ganska nya vänners årliga glöggmys! Där har vi hamnat i i deras grupp av "nära vänner" och kan alltså se fram mot en mycket mysig eftermiddag i ett vackert hus, med J's bästis och allt!

What can I say? Life is good!

Ha en vacker första advent! (foton kommer, var så säker)

Frukostmorgon


Snart flyter vi här.


Enligt mitt schema ska jag ha sovmorgon på torsdagar och då har jag förstås frukostmorgon med Johannes. Dessvärre innebär ett schema inte så mycket i praktiken för en enhetschef utan i 80% av fallen ligger konferenser, möten, utbildningar eller annat just på torsdagsmorgnar. Torsdagsmorgnar blir ju även ett ypperligt tillfälle att boka in möten - eftersom jag ju inte är schemalagd då och följaktligen KAN.
-Torsdag morgon har jag inget inbokat, hör jag ofta mig själv säga.
Tro tusan det!

Idag har vi i alla fall efterlängtad frukostmorgon. UNDERBART.
"Du är vackrast i undiversum" och "Jag älskar dig hela mitt liv" är några av de fraser jag får ta del av. Så ni förstår hur mysigt vi har det.

Några griller har maken och jag fått i våra arma skallar också - två inbokade utflykter ska vi på under kommande vecka. Spännande värre...

Inom en snar framtid stundar lyxig övernattning med poolbad där vi kan skåda ut över havet och trerätters middag, följt av tid med goda Ystadsvänner. Can't wait - tid på tu man hand, det händer ungefär vart tionde år i vårt fall. I kid you NOT.

Ha det!

Julpynt

Åh, ikväll julpyntade J och jag merparten av pyntet!
Jag hade bestämt att det skulle pyntas tidigare i år än tidigare år: allt för att vi skulle hinna KÄNNA/märka att julen kómmit, före den är över.

J var själaglad och pyntade hej vilt. Bara det värmde hjärtat hur mycket som helst :-)

JULEN, here we come!

Dagen i bilder


Grå novemberdag blev solig novemberdag!


"Skum" på trädet :-o


Oplockat blåbär.
Regndroppar överallt.


Vår trädgård i november.


Lång, smal och kurvig tall!

Nordåstall speglar sig i vattenpöl på vårt berg.


En liten överlevande blomma.


J och jag gjorde lyktor!


Och J lekte.


Färdiga, tjusiga lyktor :-)


Fina på framsidan av huset.


Stämning inomhus också.

Köksbordet.


Dags för piratmemory!


Jag är mäkta stolt över våra lyktor!


De skänker god stämning på den enda sida av huset som inte hade
utrustats med några lyktor ännu :-)


Söndagen 15 november


Bild lånad http://shop.roshults.se/product/1-eldkorg-original.aspx


En ljum och varm söndag som startades sent (strax före 11 för min del!) med jogging i lätt regn, tillsammans med hund som är lika munter som dess matte.
Det är ganska tyst ute, på tok för varmt för halsduk - faktum är att det skulle passat bäst med shorts och t-shirt denna dag  -och en skön hemtrevlig känsla i Floda.
Vi njöt av vår tur.

Söndagen som återstår innebär ett farväl av make som åker på resa, sorterande av min garderob (går inte att undvika längre) och lite mysig söndagsfika med mina två söner, som är hemma. Livet är gott och älskat.

I flera bloggar och även i flera inredningstidningar lovprisas eldkorgar! Först tänkte jag inte så mycket mer på dem, det såg mysigt ut visst, men inte mer än så. Men NU vill jag också ha en :-) Jag vill ha en eld även kring våra knutar, jag vill att vi i vinter ska kunna grilla korv och äpplen och jag vill att vi denna (vår andra!) vinter på Nordåsen ska kunna MYSA tillsammans. Förra vintern mös jag ensam med min lille son.

Såvitt jag funnit finns det två typer av eldkorgar: en modern/contemporary stil som är snyggare än den andra men som nog inte visar så mycket av sin eld? Först ville jag helst ha den, eftersom jag tycker den är roligare fomgiven.
Den andra visar mycket mer av ved och eld och ger troligen därför mer myskänsla, så nu lutar det åt att det är den jag helst vill ha! Kika själv: http://shop.roshults.se/category/1-1-Eldkorgar.aspx

Ha nu en ypperligt skön söndag!


Att njuta

Att njuta av de allra bästa vänner, de pålitligaste relationer och de mest genuina känslor och kärlekar, det kan inte finnas något bättre i denna värld! Det kan inte heller finnas något bättre att investera sin tid i.
Jag hade en underbar torsdagskväll som jag bär med mig i hjärtat för evigt: tala om livskapital!

Mitt hjärta är varmt och jag vet att ta vara på stunderna. Det är de som räknas.

Jag önskar fortsatt trevlig helg!
KRAM

Andra vintern

Nu när det snöar fina, ganska stora, snöflingor här och har så gjort några timmar, inser jag att det är vår andra vinter här på Nordåsen :-)
Vad tiden skenar och vad inbott och gemytligt det låter: "vår andra vinter på Nordåsen".

Let it snow, let it snow, let it snow!

(jo, det är andra gången i år som det snöar här, vet jag, men jag var i Mölndal vid det första tillfället och missade det således)

Vabb, vid tända ljus

Jag vabbar och har så gjort några dagar. Falsk Krupp igen och framför allt: feber. Det tycks dock inte vara svininfluensan utan en vanlig förkylning som alltså i J's fall innebär Krupp.
När jag förlikat mig med att jag fick boka om ett möte och då jag fått tag på vikarie för den tid det behövts, är det inte helt fel att vabba och umgås med sonen!

Jag är också förkyld och har nog också haft lite temp, så vi har cocoonat ihop i soffan under ett täcke och med filmer på hög. Mest har det varit Indiana Jones denna omgång.
Vi spelar olika memoryspel mellan varven också och fikar lite. "Rimmemo" är sonens favorit just nu och han skrattar gott åt den tecknade roliga rumpan på en av bilderna...
:-)

Jag BÖRJAR längta JUL!! Tokmycket. Om jag inte haft resa som stundar och därmed obefintlig tid i helgen, hade jag nog letat fram något litet mysigt redan nu. Ljusen går dock varma (hehe) och när jag hade övernattningsgäst i helgen och tände samtliga värmeljushållare på en gång kunde jag räkna till 25 stycken (eftersom maken undrade hur alla värmeljusen han köpt redan kunde vara slut) inklusive de som hänger i trädet och utanpå det har vi två vackra utomhuslyktor som sprider mycket mys!

När det gäller grannar torde kunna konstateras att det är mycket tomt efter familjen JP, toktomt. Ljuset i tunneln (!) är att familjen CJ kommer med sitt flyttlass 9 januari. Och att familjen B bor kvar ;-)

Annars går jag omkring och känner mig ödesmättad till sinnes. Det är som om det är en viktig tid just nu. NU. Det är det förvisso alltid men särskilt så nu. Jag är intensivt närvarande och mycket lycklig men också något mer - jag känner en förväntan. Knepig känsla men jag gillar den!

Underbaraste maken och jag har haft en riktig Johan Falk-höst, förresten. Har ni noterat att det kommit 6 stycken nya Falk-filmer? Den som känner mig inser att det är filmer för mig och jag tycker att merparten av det nya batteriet filmer var bra. Sevärda.

Vabbiga bilder från våra dagar:J byggde ena kvällen en hel värld med plats för alla i familjen och med
alla representerade också. Jag fällde nostalgitårar när han sa:
-Så kan vi leka att ni aldrig dör och så bor vi här alltid!
(..... åh, mitt hjärta....)Mys med hemkommen far.Mor och son skulle kampera ihop en natt. Sonen lastade sängen full med
täcken och mjukdjur och sedan sussade vi vabbisar sött!Obligatoriskt vid vab: fika!Rar barnhand som fikar :-)Tända ljus i november.Rimmemo är en rolig favvo!

Jag har fyndat på Blocket igen: ett sidobord. Det var ett tag ett kaffebord
men det var inte klockrent. Allt får dock inte plats så efter kliande i huvud
och testanden fick fotpallen gå. Söderut.Ett ögonblick.


November

November har kommit. Då oktober stundom avslutades iskallt, har november inletts varmt och ljumt.
Igår kväll var jag ute på galej med mycket goda och kära vänner och hade en mysig och ledig afton i deras sällskap. Vi inledde (två av oss) med champagne hemma i Floda och fortsatte sedan till El Corazon för middag och drink och efter det till Avalon för ytterligare drink!
Mums.


El Corazon kan mat. K och L njuter tapas.


L och jag njöt "riktig" mat ;-)


Efter frukosten hemma hos oss idag. K har här fått sällskap av en magisk alv.


Om inte J fått Falsk Krupp igen skulle vi haft nyblivna kalasgoda vännerna "familjen S" på middag ikväll men eftersom pojken har feber fick vi skjuta på det. Det blir en annan helg istället.

Idag har Marcus och "Herr S" tränat body combat på Life i Lerum, så nu haltar min make...

Min jogging är i princip heaven sent och jag älskar att jogga arla. Tänk att man fortfaranded kan lära sig nya saker om sig själv vid 38?!

I övrigt plockar vi "stakanjer" (kastanjer), tänder massvis av ljus, äter god mat, lever och älskar, flänger, arbetar, skrattar och mår.
Ikväll sa J när vi satte oss till bords:
-Vilken mysig kväll!
Det är gudagott förstås.

När vi berättade för samme pojk att han ska bli passad av mormor och morfar när maken och jag åker på kärleksövernattning på Ystad Saltsjöbad sa upplyste pojken sorgset:
-Man får inte säga att någon inte får vara med.
Liiite mindre roligt att åka då... Men vi ska nog få det trevligt, alla berörda, med våra olika aktiviteter.

November-december är vi uppbokade exakt varje helg. Riktigt så hektiska sociala scheman brukar vi inte ha men i år började det schemat redan i oktober. Det är tröttande och samtidigt oerhört roligt och stimulerande. Socialt umgänge med trevliga människor man valt att ha relationer till är trots allt en av livets godaste kryddor!

Nu är det lördagskväll.
J ligger på golvet och leker och för en stund sedan satt vi alla tre i soffan och kramades. Nu är maken ute med hunden och jag smälter maten. Maken och jag har surfat, tillsammans vid EN dator, på roligheter och bara varit slappa och fria :-) Guldstunder i ett guldliv.

Ha en god afton gott folk!

Underbart i Skåne!

Jag hade en underbar tur till Skåne i fredags: ett möte först och sedan åt jag lunch hemma hos min underbara goda vän - barndomsbästisen Annika - i Skurup. Det var himmelskt och jag njöt varje minut.

Sedan hade jag en promenaddejt med min gamla, största, barndoms-ungdomskärlek Jonas, som jag inte sett på 28 år... Superkoolt och ofattbart nog såg han EXAKT likadan ut som då. Med bara några ditlagda extra rynkor. Otroligt!!

Igår hade vi vänner över på Halloweenmiddag, så jag har goda dagar som ni förstår!

Fotobevis från Skurup:


Anna & Annika anno 2009

Bästa helgen i mannaminne!


RSS 2.0