Färger

Färger och även vissa detaljer börjar komma på plats. I mitt huvud förstås, i huset hamnar de inte förrän tidigast 15 september!
Nedre hallen är klar, behöver inte målas om eller så men behöver skohyllor, väggkrokar, två små runda mattor, ny spegel och... ja, kanske inget mer. Nedre badrummet behöver en trähylla i hög modell, en träpall och spegel och toasits. Vårt rum ska målas vitt, Alexanders rum också och sedan får båda sönerna välja varsin fondväggsfärg som de får måla. Till trappan ska en attiralj införskaffas.
Till övre hallen behövs vit väggfärg och någon matta (oj, faktiskt i okänd färg alternativt samma färgsättning som i köket eller nedre hallen?!). Till övre badrummet behövs spegel och toasits och duschdraperi.
I köket får vi se. Egentligen behövs en hel-omgörning där men då vi inte har råd med det får vi se vad det blir. Vi behöver ett runt vitt matbord, vi köper nya handtag till skåpen och en matta. På kort sikt menar maken att ny kyl och frys behövs (de är från år 1989) och så behövs även nya skåpsluckor och även en spis. Men det är större investeringar. Jag har fått tips om en afffär vid Korsvägen som säljer begagnat men väldigt fina och nya vitvaror - kanske kan man faktiskt fynda där? Vet ej hur begagnade vitvaror kännes? (kanske som att flytta in i HR eller när man köper hus? :-)
Vardagsrummet ska målas vitt och få ny färgsättning. Ny kudde med de färger rummet ska gå i kommer att inhandlas som utgångspunkt och det, kan jag avslöja, blir Josef Franks "Teheran" i vitt!
Så då behöver en ny pläd, någon matta och två lampskärmar köpas. Thank God for IKEA, säger jag bara :-)
Jupp.
Utomhus behöver utemöbler finnas men de fyndas lämpligen på IKEA (finns en hel trägrupp för 995:-) eller på någon av de stora kedjornas sommarrea!!
Detta är saker som liksom behövs ganska snabbt men som samtidigt inte på något vis är nödvändiga för att vi ska kunna vara där. Förutom de sakerna önskas tre fåtöljer - en till vardera sovrum och någon kool tavla till varje tonårsrum.
Stort och viktigare än allt annat är förstås Johannes blivande rum: vägg mellan två förråd ska flyttas och rummet målas och det är ju oförändrat: det använder vi vår miljöbilspremie till. Den beräknas komma två-tre veckor efter att vi flyttat in. Timing, kallas sådant!
Det är det hela. I första ledet. När folk undrar vad som ska göras eller behöver göras kan man så klart svara på olika nivåer. Antingen:
-inget!
Eller:
-allt jag skrev ovan plus lägga klinker i hallar och badrum, lägga klickgolv (!!!!) i kök och vardagsrum, byta vitvaror och skåpsluckor, bygga trädäck på två sidor, anlägga gräsmatta, ta ned vägg och så vidare.
Det finns onekligen lång sikt och kort sikt. Livsviktigt och inte livsviktigt. För att kunna BO behövs inget. Tack och lov!

Kommentarer
Postat av: Stina E

Gud så kul, att fundra på möblier o inredning och så. Vi håller på med ett mindre renoveringsprojekt i sommar ( i väntan på Stora tillbyggnaden) och kommer att köpa ny soffa, men vilken, och sen blir det ju nån slags snöbollseffekt, ny soffa kräver ny matta, kräver nya gardiner, kräver eg ny tv (platt), men det har vi ju alls inte råd med. Vi får nog vara glada om vi har råd att byta ut vår 10 år gamla ikeasoffa...

Ikeas utemöbler för tusenlappen är (om det är de jag tror) bra. Våra är inne på sin fjärde säsong nu och det syns inte på dem.

kram

stina

2008-06-30 @ 20:46:55
Postat av: Kathrin

Spännande värre :)

Jag vill har nya utemöbler så småningom, vi fick överta morfar och mormors i våras när vi röjde ur morfars hus och de duger för i år men sen när vi fått ordning på trädgården och byggt uteplats/altan eller ännu hellre satt syrénberså vill jag ha gammaldags vita trämöbler drömmer mig bort :)



Sköt om dig!

kram

2008-06-30 @ 21:09:00
URL: http://tinalill.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0