Mycket händer!

Mycket händer i sanning. Jag ser dessutom att de små försök jag gjort att uppdatera från min iPhone inte har lyckats.
14/1 skrev jag "ja damn!" och det var verkligen ett "ja damn!" eftersom jag just fått ett riktigt bra och roligt jobb :-D

Jag kommer få döpa om min blogg dock eftersom jag inte längre kommer att bo by the pine... Kanske "By The Ocean"? Men det kommer väl ta i alla fall en kvart att gå ned till havet, från det område vi letar hus i, misstänker jag. Men orten ligger definitivt by the ocean, sådan ocean som jag tycker att en ocean ska vara: långa stränder av vit, mjuk sand och underbara vågor att kasta sig i och fara med!

MYCKET återstår före vi kan pusta ut, maken, sonen och jag, på plats i ett nytt hus men när vi gör det - då kommer vi göra ett livspust och ta ett helt nytt livsandetag :-)

Ja

Ja. Damn!
(sorry, väldigt internt...) ;-)

Fortsatt kyla och hjälpsamhet

Igår när jag åkte till jobbet i de -18 graderna var jag så tacksam att jag slapp promenera med J alternativt dra honom på snowracer, arla. Då var jag så glad att vi blev upphämtade, skjutsade och jag sedan skjutsad till tåget - av Flodas snällaste kompis-pappa :-)
Då visste jag inte att samme fader på kvällen skulle komma till Lerum och hämta mig, eftersom mitt tåg stannade där och jag fick stiga av. Jag hade inte hunnit till fsk om det inte varit för denna hjälp. Vad säger man?
Jag ska bjuda honom, hans kära fru och deras barn på en storslagen middag, som jag ska tillaga själv. Alla rätterna ;-)

Det ska bli väldigt trevligt.

... och idag

...blev sonen och jag upphämtade och skjutsade till fsk. Sedan fick jag även skjuts till tåget :-D
Tur var det, för det var -18 grader idag....

Tack P!

 

Nedräkning: 2,5 dagar kvar :-)


Lyxig sjukdag

Tja, det kan man ha. Jag ligger sjuk, sedan i lördags och idag fick jag så fin hjälp av pappan till sonens bästis! Han kom för att hämta J åt mig och ta honom till förskolan, han kommer också att hämta honom där ikväll och lämna av honom här igen. Dessutom hade han med sig en bunt bra filmer åt mig, så att jag kan ligga och slappa med bra och osedda filmer.

Jag är så tacksam och glad och rörd och fattar inget: vilka fantastiska vänner vi har! Jag ska nog krya på mig under sådana omständigheter!!

Nedräkning till makens hemkomst: fyra heldagar kvar. Yes: and counting :-)

Tacksam

Jag är fortfarande under cover i soffan och har så varit ända sedan jag steg ur sängen. Är ytterst tacksam att store sonen Alexander finns som både rastat hund, lekt med lillebror och lagat lunch åt oss: bless your heart!

Om vi inte räknar med idag är det nu nästan "bara" fem dagar kvar...

Njuter ändå

av underbara, ljuvliga sonen som ser julkalendern om och om igen på SVT Play! Han sjunger med i sångerna och dansar omkring i vardagsrummet.
"Vårt äventyr är över nuuuuu", sjunger han och när ett avsnitt är över säger han:
-Ett till avsnitt!!

:-)

Ljuva ljuva pojke.

Klart man blev sjuk...

Så klart blev jag sjuk just när maken åkte bort! Halsont, huvudvärk och rinnande näsa.... suck. Sex hela dagar kvar - and counting... ;-)

Städer

Jag låg just på soffan (ledig OCH gräsänka!) och fantiserade om mina två favoritstäder: Miami och Ystad, när det slog mig att Ystad är Sveriges svar på Miami! Ystad är (om somrarna) strand, bad, grill, fest, party, turister och kul i allmänhet med restauranger, caféer, kultur och lek för barn.
Miami behöver knappast introduceras här men Coconut Grove Key Biscayne, Key west och Key Largo är... trivsamma. Där är i princip hela staden party och upplevelser :-)
De har något gemensamt dessa två sydliga städer, mer än bara min uppskattning.

Bara en tanke ur flera, denna dag som tillåter tänkande medelst egen hjärna.

Maken är 40 grader celsius bort (jag har minus 20 och han har plus 20), i San Diego och jag är hemma med söner, hund och massor av tankar, planer och glädje..!

Ha en god lördag alla finingar :-)


Stad 1: strand, grill, fest och värme: kul, kul, kul!Stad 2: milsvid sandstrand, eget öl, restauranger, grill, vänner och KUL!

Hoppas få njuta dessa städer mycket i mitt liv :-) 

Bilder på...: SNÖ!!


Joggör med is och snö i sitt skägg!


Min söte joggingkompis :-) *love him*


De skottar och plogar vareviga dag hemmavid numera!


Det barkade åstad på snowracerutflykt: mor, far och kärleksbarn.


Vitt, var det, i skogen.


Smala kvistar orkar hålla gott om snö.


Rena "The day after tomorrow" .-)


Far och son stretar upp för backen igen...


Tjohej, vad det går och vad KUL (!) det är ;-)


Mor och son svischar fram.


Far och son!


Mystiskt och vackert.


Tänk att vi satt där i shorts i somras!


Förra vintern skrev jag att trappan aldrig varit vackrare (när den var
lite snötäckt) - nu syns den inte alls!!

Snö, idel snö, och KULigheter - livet leker här!

SNÖ!

Det var snö i parti och minut igår, det har snöat hela natten och hela tiden sedan dess och nu är det ett ännu större parti och en ännu större minut på Nordåsen :-o Var ska detta sluta?
Vi ska till snow racer-backen och förlusta oss och sedan ska vi väl se hur det fortsätter att falla snöflingor från himmelen, den sköna och vita!

Funkie och jag inledde dagen med "deep-snow-jogging" vilket innebar att x antal grannar tycktes tänka "respekt" och började hälsa (grannar på andra gator i området, sådana grannar jag inte känner men som ser oss jogga i regn, snö, mörker och kyla) :-D Det VAR faktiskt respect att jogga idag och mina ben värker av träningen medan Funkie njuter av varm och välbehövlig vila på sitt lilla gråa skinn vid mina fötter.

Strax dags för SKOJ i backen. Se upp!

Dags att demontera?

Julen.
Kanske är det dags att demontera och packa ned den? Låta sonen sätta tänderna i pepparkakshuset? Han frågade nämligen härom dagen om han fick äta huset och när vi sa "nej" undrade han om han fick "ta ett litet bett i alla fall?" :-)

Eftersom jag kommer att vara gräsänka om en liten tid kan det vara skönt att fälla ihop julen redan nu, när vi är hemma en sista ledig dag tillsammans? Jag tror nog det. Det får väldigt gärna fortsätta vara mer vinter med iskyla och all denna ljuvliga tjocka snö och sedan när våren väl kommer, ja då är vårt hem redo!

Jo, jag tror det får bli så!


Njä, det ÄR inte palmer som vajar i vinden i Coconut Grove
(det såg nästan ut så i thumbnailstorlek!), det är tallar på Nordåsen!

Lite mer så här...

... ska 2010 bli:

http://www.youtube.com/watch?v=EMPArYnklYo

;-)

Bra

Det är söndagen den tredje januari och klockan är 18:41, när jag skriver det här. Jag myser och njuter hundraprocentigt av stunden som är. Igår kväll var vi hemma hos en familj som faktiskt känns som en av de absolut roligaste vänner vi haft. Tiden rusar när vi är där och vi pratar så tungorna borde lossna! Vi äter och dricker gott ihop och delar uppenbarligen någon slags personkemi eftersom allt bara stämmer. Helt och hållet, vad mig anbelangar.
Att våra yngsta söner är bästisar gör inte saken sämre alls!
Jag har sagt det förr och säger det igen: Floda och dessa Flodavänner (två fantastiska familjer) är mitt livs hit.

Idag innebar dagen inte bara trötthet och huvudvärk (!) utan även ordentlig städning och så fika hos ytterligare trevliga Flodabor: sonens kompis V med familj. Sonen var även där ensam en stund och lekte medan vi åkte och handlade. De hade superkul tillsammans.
Imorgon får våra bekanta nyckel och tillgång till sitt hus (ett hus bort från oss) så snart har sonen ytterligare en kompis nära J

Just nu lagar maken mat, en av sina specialiteter, och lillsonen som varit uppe mycket sent flera kvällar, somnar just nu in i soffan med barnprogram som står på. Hunden ligger vid mina fötter och jag sitter bara här och skriver. Allt känns så bra.

Mitt nyårslöfte i år (har aldrig sådana i vanliga fall) är att ha MER KUL. Med sådana vänner som vi har, blir det nog inga större problem!

 Nu är ”maten klar” – bäst att sätta sig till bords!


Gott Nytt År 2010!

Vi har haft ett härligt nyårsfirande med väldigt trevliga vänner.
Nya vänner lärde vi känna också :-)


Nyårstider.


Är vackra tider!


Det gifta paret. På tu man hand - händer inte alltför ofta.


Vår skog.


Och det mysiga huset. Igen.


Nyårshunden.


Jag och store sonen. Snajsiga värre, på väg till varsin fest :-)


Mysigt med hemmagjord välkomstglögg.


P och jag.


Superb trerätters middag.


Värden kommer med Champagnen!


Strax dags...


Gott Nytt År!

Välkommen 2010!

En väldigt trevlig nyårsafton är till ända och år 2010 har just börjat.

RSS 2.0